10 luxe vakantiehuizen die net een tikkeltje anders zijn

Druk, druk, druk… Dat zijn we allemaal. Maar na al dat uitsloven zowel op het werk als thuis, is een welverdiende vakantie net wat je nodig hebt. Heb je geen zin in een All In hotel? En mag het eens iets meer zijn? Dan is een luxe vakantiehuis the place to be! Hier kunnen jij en je reisgenoten in alle privé uitblazen zonder gedruis van andere vakantiegangers. Wij lijsten alvast tien luxe vakantiewoningen voor je op.

1. Charmante vakantievilla met tennisveld in Istrië

Dit sprookjesachtige vakantiehuis biedt uitzicht op het prachtige landschap van Labin, Istrië. Relax in het grote privézwembad en demonstreer nadien je forehand- en backhandkunsten op je eigen tennisbaan. Liever golfen? Dat kan ook! De bijhorende uitrustingen staan natuurlijk ter beschikking. Een perfecte mix van ontspannen en sporten beleef je in deze villa. Er is zelfs een kleine moestuin waar je verse groenten kunt oogsten. De privésfeer zorgt dat jij en nog zeven anderen in alle rust kunnen genieten van het zonnige weer.

2. Jouw oase van rust in Phuket

Mag het wat verder weg zijn? Ontdek dan de oase van rust in Phuket, Thailand. De infinity pool in dit vakantiehuis kijkt uit over de oceaan, net als alle andere kamers in het huis. En het ligt op slechts enkele minuten wandelen van Surin Beach, waar het zachte zand je ligt op te wachten. Samen met zes anderen geniet je volop van de rust… en luxe natuurlijk. Hier geen pottenkijkers, maar een private eigendom waar je volop kunt genieten van de zon. En op tien minuten rijden heb je alles wat je nodig hebt: winkelcentra, spa’s, lokale winkeltjes, cafés en noem maar op. Al zin in een vakantie in Phuket?

3. Het sprookjeslandgoed in Toscane

Op de top van een heuvel in Toscane staat een oud, stijlvol landhuis met een adembenemend uitzicht over het platteland. Deze villa komt net uit een sprookjesboek. Er is plaats voor in totaal zestien prinsen en prinsessen. En allemaal geniet je van de buitenruimte die gevuld is met weelderige rozenstruiken, geurige jasmijn en een overloopzwembad met aangrenzende jacuzzi. Een ding is zeker: in deze villa staat niets je sprookjesachtige vakantie in de weg! Op naar Italië.

4. Bijzondere designvilla in Mallorca

Een vakantiehuis met een prachtig uitzicht over de oceaan vanuit je zwembad? Tijdens een zonnige vakantie Spanje kan je er terecht met maar liefst zes volwassenen en twee kinderen. Er zijn drie verdiepingen die allemaal te bereiken zijn met de lift. En bovendien kijk je ook vanuit de open woon- en eetkamer uit over de azuurblauwe oceaan. Wil je even weg van het prachtige landhuis? Maak een wandeling over het zand- en kiezelstrand in de buurt of ga smullen bij een van lokale restaurants. Neem even me-time al relaxend op een ligbed. Met een cocktail in je hand aan je eigen privézwembad.

5. Het elegante luxe vakantiehuis met tropische tuin op Bali

Het zou bijna een hotel kunnen zijn, maar nee, het is helemaal van jou! Dit luxueuze vakantiehuis biedt dan ook plaats voor jou en nog dertien gasten. Bali komt tot leven in deze villa en jij komt er meteen tot rust. De tropische tuin en het grote zwembad geven nog een extra boost aan je vakantie. Het lijkt wel alsof jullie alleen op de wereld zijn… Een kleurtje opdoen kan hier zeker. Maar ook voor sightseeing is de villa de perfecte uitvalsbasis. Van hieruit kun je twee indrukwekkende tempels op het eiland bezoeken: de aan de klippen gelegen Uluwatu en de zeetempel Tanah Lot. Een vakantie naar Indonesië doe je in stijl.

6. Pure luxe in het Oostenrijkse Salzburger Land

Een luxe vakantiehuis in de bergen? Daarvoor moet je in Oostenrijk zijn. Je beschikt er over een infinity pool met uitzicht op de zee en een wellnessruimte met whirlpool en Finse sauna. Relaxen is hier een must. De moderne woonruimte met open haard zorgt voor een romantische sfeer. Vanuit de privéwoning kijk je bovendien uit op de Zeller See, waar het kristalheldere water in combinatie met de fameuze bergtoppen het ideale decor vormen voor een echte relaxvakantie.

7. Modern vakantiehuis voor wandelaars op Madeira

Wil je graag wandelen tijdens je vakantie? Dan ben je hier op de juiste plek. Deze villa is geschikt voor acht personen en heeft een verwarmd privézwembad. In het stadje Prazeres, waar het vakantiehuis gelegen is, begint de Levada dos Prazeres. Deze wandelroute is maar liefst 50 kilometer lang en brengt je langs prachtige wegen. Of wandel gewoonweg tot Calheta en breng daar de dag door. Ontspan hier aan het strand of maak een boottocht tussen de dolfijnen en walvissen. Wat je ook verkiest, aan het einde van de dag rust je uit in je eigen luxe vakantiehuis aan de rand van het zwembad. Portugal beleef je zo…

8. Exclusieve villa in de bergen op Gran Canaria

Lekker ontspannen en aan je golfswing werken? Hartelijk welkom in dit bijzonder vakantiehuis. Deze villa ligt aan de rand van een golfresort en de verblijvers van deze villa mogen namelijk met korting volop gebruikmaken van de golfbanen. Of relax aan je eigen privézwembad of op het terras. Het berglandschap biedt terwijl het ideale decor om te genieten. Samen met drie anderen kom je hier tot rust dankzij de privésfeer en kalmte die er hangt. Al zin in een vakantie onder de Spaanse zon?

9. Stijlvol vakantiehuis in een luxecomplex op Cyprus

Een mix van privacy en contact met de buitenwereld? Het kan in dit luxecomplex in Paphos. In de residentie bevinden er zich in totaal tien wooneenheden, waaronder deze stijlvolle villa voor zes volwassenen en twee kinderen. Samen relax je aan het privézwembad terwijl er wat lekkers op de barbecue ligt. En ’s avonds verschijnt een prachtige zonsondergang, te zien vanaf je eigen zonnedek. Via de dichtstbijzijnde strandpromenade bereik je makkelijk de vele attracties en boetieks. Een van de beste stranden ligt hier trouwens slechts op 500 meter. In dit vakantiehuis op Cyprus is alles aanwezig.

10. Vakantievilla omringd door dieren in Zuid-Afrika

Geen paniek, de omgeving rondom dit avontuurlijke vakantiehuis is compleet veilig! Met in totaal zes personen geniet je in je privézwembad van het 650(!) hectaren omheinde Zandspruit Bush and Aero Estate. Door het hele reservaat, waar de villa zich bevindt, lopen ongevaarlijke dieren rond. Giraffen, zebra’s en waterbokken struinen hier zorgeloos rond, terwijl jij geniet van je vakantie. En kriebelt het toch om de Big Five te zien? Op circa 35 minuten rijden kom je aan bij het Krugerpark waar je ook game drives kunt boeken. Een ontdekkingsvakantie Zuid-Afrika krijgt in dit luxe vakantiehuis een heel andere betekenis.

Laten deze luxe vakantievilla’s je vakantiegevoel en dromen opborrelen? Bij ons ook. En wie weet, misschien wordt een van deze vakantiehuizen wel je volgende bestemming. Welke je ook kiest, rust en privacy is er gegarandeerd. Want daar gaat het natuurlijk om! En wist je dat op vakantie gaan goed is voor je? Twee vliegen in een klap dus.

Lees meer over: Op 1 oor   Samen weg  
Gerelateerde verhalen