3 x de leukste uitstappen vanuit Hurghada

Beeld je in: je bent op vakantie en ligt al drie dagen heerlijk te relaxen aan de rand van het zwembad (lees hier hoe TUI MAGIC LIFE voor elk wat wils heeft). Maar stilaan begint het te kriebelen om weer wat meer energie te verbruiken. Tijd voor actie dus. Wij testten drie uitstappen die je kan doen vanuit Hurghada en ik garandeer: ze werden integraal goedgekeurd!

1. Luxor

Zeg je Egypte, dan zeg je: uitgestrekte woestijnlandschappen, 364 dagen/jaar zonneschijn én een roemrijk verleden. Laat het nu nét dat verleden zijn dat ons vandaag de dag zo intrigeert. Daar willen we meer over weten. Het kostte ons een vier uur durende rit en een wagenzieke Elodie (voorzie iets tegen reisziekte!) om de groene vallei aan de rand van de Nijl te bereiken. Maar wat een verschil met het woestijnlandschap dat de rest van Egypte typeert. Palmbomen, velden en waterlopen tekenden de omgeving. De Nijl was legendarisch en is dat eigenlijk nog steeds. Het is aan de oevers van deze rivier dat er een beschaving werd gecreëerd waar het goed leven was. Gelukkig voor ons heeft het klimaat ervoor gezorgd dat die restanten de kans kregen de tand des tijds te doorstaan. De verhalen van de gids zorgen ervoor dat je de throwback ten volle beleeft. Een vermoeiende, maar ongelooflijk voldoening gevende uitstap!


Lees ook waarom we zo zen terugkwamen uit TUI MAGIC LIFE Kalawy.


2. Snorkelen

Wist je dat de Rode Zee één van de mooiste koraalriffen ter wereld verbergt? Boek dus zeker een snorkel- of duiktour als je in Egypte bent. Wij kozen voor een snorkeltour naar Mahmya Island, het antwoord van Egypte op de Caraïben. We zijn benieuwd! Je wordt in alle vroegte (7u) opgepikt in je hotel en van daaruit naar de boot gebracht. Die boot is groot, comfortabel en vanaf het dek zorgt de opkomende zon voor een spektakel.
Aangekomen op het eiland (bountystrand included) krijg je onmiddellijk je snorkelgear en je eigen plekje aan het strand toegewezen. Een half uurtje later is het dan tijd voor het echte werk: je wordt naar een prachtige rif gebracht waar je kan snorkelen en de meest kleurrijke vissen spot. De gids heeft voor kinderen een kaart waarop ze de vissen die ze zagen kunnen aanduiden. Vissenbingo! Wat leuk én leerrijk, zeg!

Na een uitgebreide lunch heb je een tweetal uurtjes ‘vrij’ aan het strand. De enthousiastelingen kunnen verder snorkelen (de kleurrijke vissen zwemmen gewoon tussen je tenen) of ga relaxen op de comfortabele strandstoelen (een dikke matras eigenlijk, die ook nog eens heel comfortabel ligt, ik voel meteen weer een dutje opkomen). Met de boot en per taxi ben je aan het einde van de dag weer in je hotel. Praktischer kan haast niet!

3. Jeepsafari

Ik weet niet hoe het komt, maar de woestijn trekt ons aan. Zijn het de uitgestrekte landschappen, het grote niks of de zon die er volledig vrij spel heeft, I don’t know. Wat wel zeker is: wij kijken erg uit naar de geplande jeepsafari. Per jeep gaan we de bergen in voor wat off road plezier en drinken thee in een Bedoeïenen tent. Kortom, een superleuke ervaring. Deze uitstap kan je trouwens ook per quad doen, maar daar zijn kinderen om veiligheidsredenen niet toegelaten. Deze trip duurt ongeveer een halve dag, waardoor je de rest van de dag aan het strand kan doorbrengen. Goeie deal, vonden wij!

Een vakantie in Egypte biedt dus véél mogelijkheden, want dit zijn enkel de uitstappen die wij hebben uitgeprobeerd. Daarnaast lieten we de kinderen ook kennismaken met de rijke cultuur van Egypte. Wil je weten hoe?

Lees meer over: Afrika   Egypte   Familie   Hotspots   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen