3 x de leukste uitstappen vanuit Billund

Onze missie in Denemarken: de pret in en rond Legoland® ontdekken. Billund, een gemeente in het centrum van Denemarken, is de bakermat van Lego. Of eerder: het walhalla voor de Legofan, zowel jong als oud. Naast al de legoblokjes willen we ook de streek verkennen. En dat is zeker de moeite waard.

1. Ga eens naar het strand

Denemarken heeft een gigantisch aantal verschillende stranden. We kiezen voor een strand aan de westkust van Denemarken omwille van de interessante ligging. Op het strand van Marselisborg komen we heerlijk tot rust. Je kent dat wel: kinderen en de zee, liefde op het eerste zicht. We ketsen stenen op het water, graven Bas in onder het zand en tellen de kwallen (opgepast, die zijn er wel!). Zwemmen in zee is net te fris en misschien door de kwallen ook niet meteen een aanrader. Wel een aanrader: wandelen over de onlangs aangelegde steiger die in cirkelvorm over het water gaat. Ook erg leuk: het strand ligt aan de rand van een bos, waardoor je ‘the best of both worlds’ ervaart. Bij het terugkeren van onze wandeling komen we enkele grazende herten tegen en beseffen dat de Noordzee hier andere troeven heeft dan in België.

2. Den Gamle By

Onze kinderen zijn gek van Bokrijk, we plannen jaarlijks minstens 1 uitstap naar de Limburgse bossen. Ook in Denemarken is er zo’n openluchtmuseum dat gewijd is aan de geschiedenis van de Deense cultuur. Den Gamle By ligt in Aarhus, op zo’n uurtje rijden van Billund. Het is prima te combineren met zo’n dagje strand en het is leerzaam. Met onze eigen ogen zien we hoe geïnteresseerd Bas is in de geschiedenis van de huizen. Hij wandelt nieuwsgierig de apotheek binnen, luistert aandachtig naar de uitleg over de schrijnwerker (in het Engels, we moeten wat vertalen) en koopt zonder verpinken koekjes bij de plaatselijke, ambachtelijke bakker.

3. Camp Adventure

Ben je eerder op zoek naar avontuur? Camp Adventure is the place to be. Een groot klimpark midden in de Deense bossen waar je van de ene boom naar de andere glijdt op de ziplines. Geen nood: er is voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een kick, of het eerder rustig aan doet; hier heb je alle mogelijke opties. Omdat Elodie nog net te jong is voor het echte werk, gaan wij op zoek naar het nieuwste paradepaardje van het park: de Forest Tower. Een toren die 45 meter boven het grondoppervlak uitsteekt en die je ook kan beklimmen. Wel ja, bewandelen. Op de top van de toren kijk je maar liefst 25 km ver. De toren is trouwens voor iedereen toegankelijk: voor rolstoelgebruikers en ook voor kinderwagens. Op die manier geniet iedereen van het prachtige uitzicht én het ingenieuze kunstwerk. Want dat is het misschien nog wel het meest: een prachtige constructie midden in het bos.

Wil je zelf ook eens je kinderen meenemen op deze uitstappen vanuit Billund?

Lees meer over: Autovakanties   Denemarken   Europa   Familie   Hotspots  
Gerelateerde verhalen