5 x Instagram hotspots in Vietnam

Zeg je Vietnam dan zeg je indrukwekkende landschappen, diepgewortelde cultuur en immense gastvrijheid. En laten dit nou net de ingrediënten zijn voor krachtige fotografie en een jaloersmakende Instagram feed. Wij zochten alvast de mooiste plekjes op in zowel Noord- als Zuid-Vietnam waarmee je zeker een sterk beeld scoort!

1. Het magische Nihn Bihn, Mua Caves

De kalkstenen rotsformaties, groene rijstvelden, prachtige rivieren en meren hebben Nihn Binh op de kaart gezet. Hierdoor wordt deze plattelandsprovincie vaak ‘Halong Bay on land’ genoemd. Het ultieme hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, zijn de Mua Caves met een panoramisch uitzicht. Deze plek vind je in het dorp Khe Dau Ha in de gemeente Ninh Xuan (Hoa Lu).

2. Hué, The Forbidden City

Hué, de voormalige hoofdstad van Vietnam, is Unesco Werelderfgoed dankzij de immense citadel. Hier vind je de forbidden city: een privécomplex voor de heersende keizer, zijn familie, hofdames en edelen, omringd door een 3,7 meter hoge muur. Het was als het ware de meest veilige plek voor de keizerlijke familie. En ook een heel kleurrijke.

3. Sa Pa, het paradijs der rijstvelden

Sa Pa staat bekend om zijn enorme natuurpracht, dankzij het iets koelere klimaat. De rijstterrassen en de 3.143 meter hoge Fansipan berg vormen het dak van Indochina. Aangezien de hele provincie uit honderden rijstvelden bestaat, zijn er genoeg mogelijkheden om je golden shot te maken.

4. Hoi An, verdwaal in de stad van het licht

Hoi An vormt met zijn romantische lampionnen en pastelkleurige gevels een streling voor het oog. Vooral wanneer de verschillende lampionnen de stad oplichten tijdens het vallen van de avond. Neem zeker een kijkje bij de night market in het historische centrum van Hoi An. De pikante geuren van Vietnamese gerechten en kleurrijke kraampjes met honderden lampionnen maken zeker indruk.

Tip: De fiets is het ideale transportmiddel om je snel door het historische centrum te verplaatsen, op zoek naar het perfecte kraampje waar je dit soort foto scoort!

5. Halong Bay, laat je omringen door de ‘Dragon Pearl’

Wie Vietnam bezoekt, kan onmogelijk Halong Bay overslaan. Met zijn 1500 m2 is het de grootste baai in Zuidoost-Azië. In totaal telt het 1969 eilanden waarvan Cat Ba het enige bewoonde eiland is. Hier vind je één van de mooiste viewpoints van Halong Bay, namelijk op Bai Tho Mountain. De andere optie is dit landschap vastleggen vanaf het water tijdens zonopgang of zonsondergang.

Deze ultieme Instagram hotspots in Vietnam leg je gemakkelijk zelf vast tijdens een rondreis door dit veelzijdige land. Fototips voor andere bestemmingen? Hier vind je de Instagram hotspots van Venetië, Berlijn en Parijs.

Lees meer over: Azië   Hotspots   Rondreizen   Vietnam  
Gerelateerde verhalen