5 tips om je citytrip Rome authentieker te beleven

Rome is één van de populairste citytripsteden in Europa met zijn 4.2 miljoen bezoekers per jaar. Dit wil eveneens zeggen dat Rome op nummer 37 staat van ’s werelds meest bezochte bestemmingen. Je leest het juist, tijdens een citytrip Rome zal je dus nooit helemaal alleen zijn. Toch kun je er wat verder weg van de massa geraken en enkele gezellige plekjes vinden. Wat te doen in Rome om deze stad authentieker te beleven? Wij spendeerden 4 volle dagen in deze prachtige metropool en geven graag onze persoonlijke tips mee om jouw volgende bezoek net dat tikkeltje meer te geven.

Old but Gold

Uiteraard zijn de klassieke bezienswaardigheden als het Colosseum, het forum Romanum, de Trevifontein, de Sint-Pietersbasiliek, het Monument van Victor Emanuel II en het Pantheon zeker de moeite waard om te bezoeken. En natuurlijk het Vaticaan bezoeken! Hou er rekening mee dat deze bezienswaardigheden uiteraard enorm populair zijn onder de toeristen en de wachttijden kunnen oplopen. Probeer deze bezienswaardigheden telkens zo vroeg mogelijk te bezoeken!

Widen your horizon

We moeten eerlijk zijn, veel ‘hidden gems’ zijn er spijtig genoeg niet meer te ontdekken in Rome. Uiteraard wil dit niet zeggen dat er geen minder toeristische spots en activiteiten te vinden zijn.

Discovering Rome in an authentic way

Wat denk je ervan om Rome te ontdekken met een authentieke Fiat 500 oldtimer? Dit zal een ritje zijn dat je altijd zal bijblijven, met Italiaanse passionele muziek toeren door de kleinste straatjes en langs de beroemde bezienswaardigheden die Rome uniek maken. Eerlijk gezegd, het heeft iets! Er kan ook geopteerd worden om een Italiaanse Vespa te nemen, maar het Italiaanse rijgedrag is een grote uitdaging!

P.S.: Dit is eveneens een ultieme foto-tip als je indruk wil maken met jouw vakantiefoto’s.

Monti, streets with a view

Fotogenieke plekjes zijn in Rome eindeloos. De straten van Monti hebben niet hun naam gestolen. Het betekent letterlijk “bergen” in het Italiaans en vormen naar onze mening één van de mooiste plekjes van Rome. De ‘Via Panisperna Rome Monti’ is één van onze favorieten vanwege het prachtige zicht op de Basilica of Santa Maria Maggiore.

Trastevere, the coziest streets of Rome

Een beetje uit het centrum, net over de Tiber rivier, ligt de regio van Trastevere. Dit is de meest karakteristieke buurt van Rome met zijn kleine straatjes, vele planten, middeleeuwse volkswoningen en vele restaurants en cafés. Trastevere vormt de ideale plek om even tot rust te komen en gezellig te gaan eten. Hier komt het authentieke en rustige Italië naar boven borrelen.

Pincio viewpoint

De schoonheid van Rome is zeker van bovenuit de moeite. Er zijn verschillende zogenaamde ‘viewpoints’, maar Pincio is één van onze favorieten. Je hebt een zicht over het historisch centrum en het Vaticaan.

Last but not least, enkele praktische Rome tips

Keep on walking

Rome is perfect om te voet te ontdekken. In de romantische straten van Rome zal je achter bijna elke hoek een prachtig monument vinden. De ‘Italiaanse vibe’ zal je in al zijn geuren en kleuren weten te bekoren.

Metro, keep your cash ready

Wie toch liever de metro induikt, moet er rekening mee houden dat cash nog steeds ‘king’ is in Rome. De automaten nemen enkel muntjes en briefjes aan.

Water is for free

Er zijn niet veel zaken meer gratis in het leven, maar water in Rome wel! Verspreid over de hele stad vind je waterfonteintjes met proper water. Voorzie dus zeker een flesje zodat je overal kan gaan bijvullen.

Lees meer over: Citytrips   Europa   Hotspots   Italië   Rome  
Gerelateerde verhalen