5 x voordelen van een georganiseerde rondreis – ja, ook als je heel avontuurlijk bent

Je houdt van avontuur, maar tegelijkertijd ook van dingen die goed geregeld zijn. Wat betreft het boeken van vakanties verkeer je dus vaak in tweestrijd met jezelf: rondreizen en veel zien? Of op één plek gaan zitten zodat je op voorhand zeker weet dat alles tot in de puntjes geregeld is. Ons voorstel: ga voor een georganiseerde rondreis. Heb je van beide een beetje. Of eigenlijk, van beide erg veel. De voordelen op een rijtje:

1. Alles is inbegrepen

Vliegtickets, accommodaties en excursies worden allemaal voor je geregeld. Heb je je rondreis eenmaal geboekt, dan hoef je nergens meer over na te denken, nergens meer geld aan uit te geven en nergens meer bang voor te zijn. Neem je goed humeur mee en je bent klaar om te vertrekken. Toegegeven, je paspoort is ook wel handig.

2. Veel tijd voor elkaar

Omdat alles voor je geregeld wordt, hoef je aan niks anders te denken dan aan elkaar. Geen restaurantjes die je nog moet uitzoeken, geen routes die je elke dag weer moet uitstippelen en geen accommodaties die je last minute nog moet boeken. Heerlijk, want dat betekent: meer tijd voor elkaar en de omgeving. Precies datgeen waar je een vakantie voor boekt, toch?

3. Veilig op avontuur

Tijdens een georganiseerde rondreis ben je constant op avontuur, maar dan zonder dat je aan je eigen (of elkaars) veiligheid hoeft te denken. Het is zo comfortabel om te weten dat je van de platgetreden paden weg gaat, zonder telkens te hoeven nadenken of je wel veilig en verantwoord bezig bent. En dat terwijl je toch super veel ziet en meemaakt.

4. Het verruimt je blik

We kunnen er kort of lang over zijn, maar een rondreis verruimt je blik op de wereld. In een paar dagen leer je een compleet andere cultuur kennen en dankzij de reisleiders doe je dat net nog een beetje grondiger dan wanneer je zelf op pad gaat. Zij weten immers precies waar je moet zijn voor het lekkerste eten, de leukste lokale plekjes en de mooiste rituelen.

5. Je leert nieuwe mensen kennen

Een individuele rondreis is natuurlijk een goede optie, maar overweeg ook eens een groepsreis. Best gezellig als je niet iedere avond weer tegenover dezelfde persoon aan tafel zit, maar je je verhalen en gedachten ook eens kunt uitwisselen met anderen. Denk niet dat je met een groepsreis geen tijd voor jezelf krijgt, daar wordt vrijwel altijd rekening mee gehouden. Net als aan alles eigenlijk. Maar dat was volgens mij ondertussen wel duidelijk.

Overweeg je een rondreis met kinderen? Lees hier waarom dat een geweldig idee is.

Lees meer over: Afrika   Azië   Caraïben   Europa   Noord-Amerika   Rondreizen   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen