5 x waarom een weekend Ardennen altijd een goed idee is

Heb je net niet alles uit je zomer kunnen halen? Wil je er nog eens tussenuit om opgeladen de winter in te duiken? Zet dan een weekendje Ardennen op de agenda. Van wilde dieren en verrassende uitzichten tot een spannend avontuur op grote hoogte. Lees hieronder waarom een weekend in de Belgische bossen de moeite waarde is.

1. In een oogwenk op bestemming

Na een drukke werkweek vol prikkels is het niet altijd even gemakkelijk om in het weekend helemaal tot rust te komen. Het voordeel van de Ardennen? Nog voor het donker wordt, ben je al op bestemming. Snel even de benen strekken en de omgeving verkennen, dat kan. Bovendien merk je meteen dat je echt even weg bent uit de dagelijkse hectiek. De glooiende heuvels met middeleeuwse kastelen, kronkelende rivieren en sfeervolle dorpen heten je welkom. Bon week-end.

2. Zonder bereik maar mét persoonlijk contact

We zijn het niet meer gewend, maar er bestaan wel degelijk nog plekken waar je geen bereik hebt. Ook in de Ardennen kan dat wel eens gebeuren. En heel eerlijk? Zo’n verplichte digital detox, dàt is pas vakantie. Het zijn dan vooral je reisgenoten die je volle aandacht verdienen. Dankzij de quality time, met je partner, familie of trouwe viervoeter, kom je weer helemaal tot jezelf. Kan je echt niet zonder? Kies dan bewust voor een accommodatie met wifi-verbinding.

3. Een weekend vol avontuurlijke hoogtepunten

Zeg je Ardennen, dan zeg je avontuur. Je ontdekt er niet alleen de groen beboste heuvels, er is nog zo veel meer te doen. Zoals mountainbiken, hoogteparcours, ziplines, adembenemende wildparken en niet te vergeten: de welbekende kajak. Want wat de Vespa voor Italië is, is de kajak voor de Belgische Ardennen. En wat is er hemelser dan vanaf het kabbelende water van de Ourthe de streek te verkennen? Laat je blik afglijden over de imposante bossen die vanaf het water nog indrukwekkender lijken.

Tip: tijdens bepaalde periodes van het jaar kan de Ourthe te droog zijn om te kajakken. Nisramont, ook wel het kajak walhalla van de Ardennen genoemd, leent zich dankzij het stuwmeer ten zuidoosten van La-Roche-en-Ardenne daarom perfect voor deze activiteit.

4. Lekker lang tafelen zoals een echte Bourgondiër

Na zo’n dagtocht vol adrenaline en avontuur is het heerlijk om uitgebreid te tafelen en bij te komen samen met je reisgezelschap. Verblijf je in een vakantiepark, dan is het gezellig om je gourmetstel of grillplaat mee te nemen. In de buurt zijn er genoeg handelszaken die met veel plezier hun lokale lekkernijen aanbieden. Zoals Ferme André: een winkel met meer dan 5000 lokale bioproducten zoals Ardense ham, brood en kazen. Of maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een goed adres buiten de deur.


Lees ook: Samen weg in het najaar: 3 x tips voor een vakantie dichtbij


5. Spot de Ardense wild life

Een bezoekje aan de Ardennen is niet compleet zonder het spotten van een wild hert, vos of everzwijn. Want niet alleen jij voelt je er thuis, de Ardennen zijn ook een paradijs voor wilde dieren. Ga voor dag en dauw op verkenning naar het dichtstbijzijnde open veld en neem je verrekijker en je camera mee.

Voor de echte natuur- en dierenliefhebbers zijn er de grotten van Han. Al wandelend of in een safaribus bezichtig je de wolf, de bruine beer, de lynx of word je omvergeblazen door de vele unieke uitzichten in het park.

Krijg je het al warm van de charme van de Belgische Ardennen? Bekijk dan even onze tips om origineel te overnachten in de Ardennen. Au revoir!

Lees meer over: Autovakanties   België   Europa   Hotspots  
Gerelateerde verhalen