Aan huis gekluisterd? Zo waan je je toch op een zonnige strandvakantie

De kern van vakantie vieren? Dat gevoel dat als je niet op de klok kijkt je vakantie ook nooit ophoudt, zoals Loesje het verwoordt. Geen notie van tijd en lange, zonnige dagen samen met de mensen om wie je geeft. Wij kunnen niet wachten… Maar tot die tijd, geven we je tips om thuis dat zomerse strandgevoel te beleven. En die verse kokosnoot, die moet je er dan maar bij denken.

1. Herinner jezelf aan een toepasselijk gezegde

Más vale tarde que nunca, oftewel: beter laat dan nooit. Dit Mexicaanse gezegde gaat in deze situatie zeker op. Ben vriendelijk voor jezelf en voor de mensen om je heen. Je wil veel dingen doen die misschien niet allemaal lukken. Drijf jezelf niet op de spits, maar bedenk: más vale tarde que nunca. Het komt vanzelf wel. Dat denk je tijdens een eindeloze stranddag op vakantie ten slotte ook. En nu zorgt het voor een fijne, ontspannen sfeer in huis.

2. Maak je leukste strandfoto thuis na

Niets is fijner dan wegdromen bij je vakantiefoto’s. Of toch wel: je vakantiefoto’s namaken. Het levert je in ieder geval veel plezier op. Doe daarom mee aan de Holiday at Home Challenge. Pak je mooiste foto erbij en zoek thuis een zelfde soort setting. Snorkelen in bad, een perfecte zonsondergang vanaf je dakterras, of een potje beachball in de zandbak. Doe de pose na en klik, daar heb je je nieuwe vakantieherinnering. Meedoen? Lees meer over de Holiday at Home Challenge.

3. Wie dit leest is… op een zonnig strand

Lezen is niet alleen heel goed voor je, op vakantie heb je er ook net wat meer tijd voor. Bijvoorbeeld op het strand, in de schaduw van de parasol. En misschien heb je nu ook wel eens een uurtje over. Kruip in een luie stoel, het liefste met je gezicht in de zon en een zonnebril op je neus, en sla een boek open. Voor je het weet ben je vertrokken. Enkele tips? Wie dit leest is… in Mexico. En deze boeken brengen je in Franse sferen.

4. Proef letterlijk de vakantiesfeer in eigen huis

Het is lente en dat betekent: heel veel zonneschijn. Tenminste, dat hopen we dan maar. En mocht het weer niet meewerken, dan tover je zelf de zon in huis met een fleurige cocktail of mocktail. Want met die lekkere Caipirinha waan je je zo weer op de Copacabana. En met een frisse Mojito voel je meteen het zand van onder je voeten. En buiten dat, is het ook nog eens heel goed voor je mentale gesteldheid om de tijd te nemen en het thuis gezellig te maken. Wat dacht je van een bak schepijs, horentjes en discodip. Dat geeft niet alleen voor jezelf een zomers strandgevoel, de kinderen zijn ook er ook zoet mee. En dat is waar lekker eten en drinken om draait: mensen samen brengen en herinneringen maken.

5. Speel een potje beachball

Dat je van inspanning nog beter ontspant, weet je misschien al. Onze BLUEf!t guide Maries vertelt je er nog veel meer over in het interview: het verrassende verband tussen sporten, ontspannen en vakantievieren. Wat je thuis kan doen om dat strandgevoel op te roepen en actief bezig te zijn? Zoek in de schuur naar de beachball set en speel samen een potje. Heb je een zandbak in de buurt of nog beter, in de tuin? Dan zijn de kinderen zoet met zandkastelen bouwen. Een potje frisbeeën is ook goed voor de beweging. Zorg wel dat ‘ie niet over de omheining vliegt…

Dat fijne strandgevoel is dus misschien wel dichterbij dan je denkt. En als je tussendoor niet te vaak op de klok of op je telefoon kijkt, lijkt het bijna echt. Bijna dan…

Lees meer over: Strand   Travel hacks   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen