Wat doe je in Alicante in 24 uur

Alicante is één van de grootste steden van de Costa Blanca. Deze stad met een kustlijn van wel 218 km en met 330 dagen zon per jaar zal je vast en zeker kunnen bekoren. Ook de Spaanse charme is hier terug te vinden. De vriendelijke mensen, het lekkere eten, de kleurrijke huisjes en de groene parkjes maken Alicante heel aangenaam om te vertoeven. Aan cultuur en geschiedenis is er zeker geen gebrek, en ’s avonds ga je je gang in één van de vele restaurantjes en geniet je van het gezellige uitgaansleven. Bovendien is Alicante een ideale uitvalsbasis om andere populaire bestemmingen zoals Benidorm (45 km), Valencia (160 km) of Calpe (70 km) te ontdekken.

Genoeg redenen om te vertrekken dus! Dus wat moet je zeker bezoeken als je slechts een dag of twee in deze stad bent? Wij verbleven tijdens onze citytrip Alicante in het Tryp Alicante Gran Sol Hotel ****, dat midden in het oude deel van de stad ligt. Het is een van de 2 hoogste wolkenkrabbers van het centrum van Alicante en is dus van bijna overal te zien. Heel erg handig bij het oriënteren! Graag geven wij je tips over wat je in 24 uur kan ontdekken in het prachtige oude centrum.

5 tips in het prachtige oude centrum

1. La Explanada de España of “Rambla de Méndez Núñez”

Bij de jachthaven ligt de befaamde en kleurrijke promenade Explanada de España. Deze promenade bevat 6,5 miljoen marmeren tegels, die een golvend patroon vormen en verwijzen naar de golven van de Middellandse zee. Rondom liggen verschillende restaurantjes en barretjes waar je rustig kan genieten van een vers sapje onder één van de vele palmbomen. Afhankelijk van rond welk tijdstip je over de promenade loopt, word je overspoeld door verschillende indrukken. In de ochtend gaat iedereen op zijn gemak koffie halen en genieten van de zonsopgang. In de avond wordt de promenade dan weer mooi verlicht en wordt er muziek gespeeld. Romantiek ten top!

2. Benacantil met Castillo de Santa Barbara

Onze persoonlijke highlight: de skyline van Alicante wordt gedefinieerd door de 166 meter hoge berg Benacantil. Op de top werd Castillo de Santa Bárbara gebouwd, dat tot 1962 gebruikt werd als gevangenis. Maar bovenaan heb je ook een prachtig uitzicht over de stad, dat bij zonsondergang of zonsopgang extra impressionant is! Je moet heus niet helemaal tot boven wandelen als je wilt genieten van het zicht over de stad. Wie graag de ruïnes van Castillo de Santa wil bezoeken, kan de lift nemen, langs de vestingmuur of via het Parque de la Ereta wandelen. Dit park is een groene zone van 7 hectaren groot met verschillende fonteintjes en leuke restaurants. Ideaal om even tot rust te komen in een groene omgeving.


Lees ook tips voor een relaxte citytrip naar Barcelona.


3. El Postiguet Beach

Eén van de populairste stranden van Alicante is El Postiguet Beach. Dit strand is gelegen aan het oude deel van de stad, vlakbij de Explanada de España en is dus heel makkelijk bereikbaar. El Postiguet is bijna 1 km lang en heeft verschillende restaurants en bars waar je even verkoeling kan gaan zoeken. Gezien de centrale ligging, is dit strand vrij populair onder toeristen en locals. Tijdens het hoogseizoen kan je beter op tijd aankomen om een goed plaatsje te bemachtigen, want het kan er heel erg druk worden.

4. Mercado Central

Wie zich graag wilt mengen met de locals of een lekkere verse picknick wil samenstellen, moet zeker een bezoekje brengen aan Mercado Central. De doorsnee dag van een Spanjaard start vaak met een bezoekje aan de markt. Deze ‘food cathedral’ bevat meer dan 200 kraampjes op 2 verdiepingen. Allerlei verse producten zoals vis, vlees, groenten en fruit komen hier aan bod. Deze markt voelde voor ons net iets lokaler en authentieker aan dan La Boqueria in Barcelona. Er hangt een chaotische, typisch Spaanse sfeer, die zeker ook zijn charme heeft. Gewoon even genieten van de voorbijrazende mensen die op zoek zijn naar de juiste verse ingrediënten.

Praktisch: Mercado Central is alle dagen open, behalve zondag, van 7.30u tot 14.30u en zaterdag tot 15.00u.

5. Museum of Contemporary Art

Wie graag buiten cultuur ook wat kunst wil opsnuiven, moet zeker een bezoekje brengen aan het Museum of Contemporary Art. Dit museum bevat kunst van de 20ste en 21ste eeuw.

Praktisch: Museum of Contemporary Art is alle dagen open, behalve maandag, van 10.00u – 20.00 en zondag tot 14.00u.

Lees meer over: Citytrips   Europa   Hotspots   Spanje  
Gerelateerde verhalen