Wat als je alle tijd van de wereld had: naar welk land ga je?

Wat als je alle tijd van de wereld had, naar welk land zou je dan gaan? Deze vraag stelden we jullie via Instagram en we maakten een top 5 van de meest gegeven antwoorden.

Malediven

Hoor je ‘Malediven’ dan denk je aan een waar paradijs. De witte zandstranden, azuurblauwe oceaan en wuivende palmbomen bezorgen je het ultieme vakantiegevoel. Een plek op de bucketlist van de meeste van jullie. En natuurlijk dé plek voor de perfecte vakantiefoto.

Zanzibar

Kristalhelder water en de parelwitte stranden zijn niet te missen in Zanzibar. Hier kan je pas echt relaxen, maar ook de koraalriffen bewonderen tijdens het snorkelen. Het historische Stone Town overweldigt je met cultuur en de vele specerijen op de lokale marktjes. Daarom staat deze bestemming ook in jullie ‘places to go’.

Mexico

Van de stranden van Playa del Carmen tot de Mayapiramides in Chichén Itzá. In Mexico combineer je een verwenvakantie in Caribische sfeer met bijzondere flora en fauna in de jungle en onder het water. De ondergrondse zoetwaterbronnen ‘cenotes’ doen je keer op keer verwonderen. Even verder bezoek je eeuwenoude piramides en tempels van de Mayacultuur. Hier wil je sowieso eens heen.

Egypte

In Egypte ben je zeker van zon tijdens je vakantie én doe je je tegoed aan een flinke portie cultuur. Je aanschouwt de piramides van Gizeh met eigen ogen, maakt een avontuurlijke quadtocht door de woestijn of luiert aan de Rode Zee. Hier gaan jullie graag (opnieuw) heen.

Cuba

De vijfde meest gewilde vakantiebestemming is het eiland van oldtimers, sigaren en rum. Cuba staat bij velen nog op het verlanglijstje, en niet minder omdat je er een tropische strandvakantie van kunt maken in combinatie met interessante tripjes. Bijvoorbeeld naar de tabaksplantages in de Viñales vallei, het Museo de la Revolución of de kleurrijke gevels in Havana.

 

Nog meer bestemmingen op je lijstje? Wij hebben een paar fijne bestemmingen voor je op een rij gezet.

Lees meer over: Afrika   Azië   Caraïben   Cuba   Egypte   Hotspots   Malediven   Mexico   Rondreizen   Zanzibar  
Gerelateerde verhalen