Alleen en all-inclusive in Egypte: voor alles een eerste keer

In het vliegtuig naar Egypte vraagt mijn buurman of mijn vriend misschien ergens anders zit. Maar niets is minder waar. Ik ga alleen op vakantie! Ik kan wel zeggen dat ik een ervaren solo reiziger en een backpack-pro ben. Met mijn rugzak trek ik door heel Azië, zonder plan of te weten waar ik die avond slaap. En nu, nu ga ik naar Egypte en verblijf ik all-inclusive in Baron Palms Resort. Iets wat ik, alleen, nog nooit eerder heb gedaan. Maar als ik alvast een tipje van de sluier mag oplichten: op deze plek is dat echt geen straf.

Absolute vrijheid

Terwijl ik op mijn balkon de eerste zonnestralen voel, vraag ik me af wat ik vandaag ga doen. Naar het strand, snorkelen of mensen kijken (love it) terwijl ik me verschuil achter dat ene boek dat ik al zó lang wil lezen? Of werk ik mijn bucketlist af en kies ik voor een quadsafari door de woestijn bij zonsondergang? It’s up to me!

Uit je comfortzone

Vreemd vind ik het wel om uit m’n comfortzone te stappen. Want hier is het verplicht niets doen. Iets waar ik totaal niet aan gewend ben. Even het drukke leven van thuis loslaten. Op dag twee heb ik al een aantal voordelen gevonden. Zoals uitslapen tot je wakker wordt, een goed plekje vinden in de zon en mijn favoriete drankje scoren, uitkijken naar de dagverse mezze terwijl ik net mijn fruitsalade en koffie op heb… Ook kom ik erachter dat de fitness uitgebreider is dan mijn eigen sportschool. En doe ik hier activiteiten die ik thuis nooit doe. Zoals beachvolleyballen of snorkelen in het huisrif. Voor de nodige ontspanning duik ik de spa in, met volop keuze uit verschillende massages. Ik ga dit nog missen… Ook rondom het zwembad is het een oase van rust. Dat is het voordeel van Baron Palms Resort: het is een adults only hotel. Nog even en ik wil niets anders meer!

Nieuwe omgeving nieuwe mensen

Alleen hoeft niet letterlijk alleen te zijn. Voor je het weet, ben je al in contact met mensen. Een praatje in het vliegtuig of in de bus onderweg naar het hotel. In Baron Palm Resort is het personeel enorm gastvrij. De ober kent me intussen bij naam en vraagt hoe ik heb geslapen terwijl hij mijn bord vol lekkers aan tafel brengt. Maar ook tijdens een snorkeluitstap leer ik nieuwe mensen kennen, waar ik ’s avonds bij aansluit voor het diner. Een babbeltje met de locals is ook interessant. Ik ben ineens heel wat wist-je-datjes over Egypte rijker. En ik sluit de dag af met een nieuw ontdekte cocktail. Op aanraden van de barman.

 

Ook enthousiast geworden? Baron Palms Resort is zeker een aanrader voor een ultieme rustig-aan vakantie. Nog meer tips over alleen op vakantie gaan lees je in het artikel Waarom zou je alleen reizen en welke bestemmingen kies je voor een solo trip?

Lees meer over: Afrika   All Inclusive   Egypte   Hoteltips   Luxe   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen