Apps om het noorderlicht te zien

Op reis naar het Hoge Noorden? Bereid je maar voor: met een beetje geluk streep je weer een fenomeen van je bucketlist af. Want als je naar Scandinavië gaat, wil je het noorderlicht natuurlijk niet missen. Om je zoektocht wat makkelijker te maken, stelden we een lijst op met handige apps om eenvoudig het noorderlicht te spotten.

1. My Aurora Forecast

Deze app doet nauwkeurige voorspellingen voor uren en dagen waarop het noorderlicht te zien is. Daarbij houdt de app ook rekening met de kans op bewolking. Super handig: de kaart waarop je kunt zien hoe krachtig het noorderlicht is en hoe ver de reikwijdte is.

My Aurora Forecast voor AndroidMy Aurora Forecast voor Apple

2. NoorderlichtApp

De NoorderlichtApp vertelt je niet alleen wat de kans is dat je dit lichtspektakel aanschouwt, maar ook hoe je alles uit die ervaring kunt halen. Met kledingadvies en fotografietips bijvoorbeeld. De grootste plus van deze app: ook als je je niet in het Hoge Noorden bevindt, kun je meegenieten van dit bijzondere natuurverschijnsel. Via webcams laat de NoorderlichtApp je het noorderlicht van alle kanten bewonderen.

NoorderlichtApp voor AndroidNoorderlichtApp voor Apple

3. Northern Eye Aurora Forecast

Pling! Houd je telefoon in de gaten, want zodra er kans is om het noorderlicht te spotten, krijg je een melding van de app Northern Eye Aurora Forecast. Of bekijk de wereldbol van deze populaire app om te zien waar je moet zijn.

Northern Eye Aurora Forecast voor AndroidAurora Now – Northern Lights (lijkt op de Northern Eye Aurora Forecast) voor Apple

 

Wil je dit sprookjesachtige fenomeen met eigen ogen zien? Beleef het noorderlicht in Lapland!

Lees meer over: Europa   Finland   Skivakanties   Travel hacks  
Gerelateerde verhalen