Betoverend Lapland: op avontuur met Moïse in dit winterwonderland

Wauw, wauw, wauw! Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen. De reis naar Lapland met mijn familie was zonder enige twijfel de mooiste reis die we ooit gemaakt hebben. Extra bijzonder om deze momenten te delen met de mensen die je lief hebt. We verbleven in een hotel in Pallas, een enorm groot en mooi natuurgebied. De dagen bestonden uit 50% activiteit en 50% vrije tijd. Dit was een perfecte verdeling. Zo zag je veel van het land en leerden we veel nieuwe dingen, maar hadden we ook genoeg tijd om zelf op ontdekking te gaan. Hier lees je mijn vijf favoriete dingen te doen in Lapland. 

 1. Noorderlicht spotten

Lapland is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Ga ’s nachts op een noorderlichtexcursie en kijk hoe de hemel verlicht wordt door groene, paarse en roze tinten. Het is echt zo waanzinnig mooi om te zien. Als het licht nog niet helder genoeg is, kun je het eigenlijk alleen zien door de lens van je telefoon, zorg dus dat je deze bij je hebt. Ook is het beter te zien als de lucht helder is en er weinig kunstlicht is. Er zijn verschillende apps waarbij je kunt opzoeken hoe groot de kans is dat je het op jouw locatie ziet. 


Lees hiervoor: Apps om het noorderlicht te zien


2. Husky- en rendiersafari’s

Ervaar de prachtige winterwildernis van Lapland tijdens een husky- of rendiersafari. Ga achterop een slee zitten en laat je voorttrekken door deze trouwe viervoeters of rendieren terwijl je geniet van het adembenemende landschap. Het laat echt een sprookjesachtige indruk op je achter. De lieve dieren en de mooie natuur is een gouden combinatie. 

3. Sneeuwscootertochten

Verken de uitgestrekte besneeuwde vlaktes van Lapland op een sneeuwscooter. Maak een spannende tocht door de bossen en over bevroren meren, onder begeleiding van ervaren gidsen. Tip: als je denkt dat je warm genoeg bent aangekleed, doe dan nóg een laag aan. Het is KOUD, zeker als je met een tempo op een sneeuwscooter zit. Je kunt vooraf bij verschillende winkels in België warmtepads kopen, doe dat! Verder was dit echt een ongelooflijke ervaring. Onze sneeuwscooterrit werd gecombineerd met ijsvissen en ook dat was gaaf om te doen. Helaas niks gevangen, wel enorm koude handen, maar daar kregen we een lekkere mok met warme bessensap voor. 

4. Spelletjes spelen en warme choco drinken

Of Finse warme bessensap dus, die is ook geweldig lekker. Lapland is echt een perfecte bestemming om tot rust te komen. Je hebt er weinig prikkels en zit vaak in the middle of nowhere. Naast de geweldige activiteiten vind ik het ook heel gezellig om in ons hotel een heerlijke warme choco te drinken en spelletjes te spelen met de familie. Gelukkiger ga je mij niet krijgen. 

5. Skiën

Het beste voor het laatst. Of ja, eigenlijk was alles het beste. Maar skiën mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. We gaan een dag naar de stad Levi waar we ski’s huren. Het is echt geweldig om te skiën op zo’n mooie plek. De dagtrip naar Levi kan je ook anders invullen. Wandel door de gezellige stad en langs winkels, of ga naar een spa in een mooi hotel.  


Benieuwd naar nog meer tips? Lees dan wat je moet weten voor een onvergetelijke reis naar Lapland.


En nu ik dit zo typ, wil ik echt terug. Wat een fantastische ervaringen. Zo veel genoten met mijn familie. Lapland heeft ons betoverd met zijn magische landschappen en onvergetelijke avonturen. Van de magie van het noorderlicht tot de opwinding van husky- en rendiersafari’s, elke dag bracht nieuwe wonderen. 

Lees meer over: Europa   Finland   Hotspots   Skivakanties  
Gerelateerde verhalen