De Big 5 spotten op safari in Kenia

Oog in oog staan met een rode olifant of de impala’s door de savanne zien huppelen is onvergetelijk. Een safari staat bij veel mensen dan ook hoog op de bucket list. Wij deden in Kenia de Ngutuni Salt Lick Safari waarbij je twee dagen lang door de 2 privé-reservaten trekt in Tsavo National Park. We nemen je graag mee in onze onvergetelijke ervaringen.

Overnachten in een lodge, een unieke ervaring

Ga je voor de echte safari-ervaring, dan kies je voor een overnachting in een lodge of tent. Wij kozen voor het eerste en sliepen in de prachtige Saravo Salt Lick lodge. Het is één van de 3 lodges in Tsavo West en ligt in het midden van de Taita Hills Wildlife Sanctuary. Dit is een privé sanctuary van 28.000 hectare grenzend aan Tsavo West National Park. De lodge staat volledig op palen en ligt aan een waterreservoir. Grote kans dus dat je wilde dieren van dichtbij spot. Geef toe, opstaan en een kudde olifanten zien drinken en spelen maakt je dag meteen goed.

Het beste tijdstip

Al heb je verschillende documentaires op National Geographic gezien en honderden foto’s op sociale media, het blijft een unieke eerste kennismaking. In de ochtend en de avond spot je de meeste dieren. Roofdieren zijn dan nog actief en overdag slapen ze meestal. Voor de mooiste plaatjes sta je dus vroeg op en ga je iets later naar bed.

Zorg voor natuur en dier

Een spoorweg verdeelt Tsavo National Park (en de wildpopulatie) in Tsavo East en Tsavo West. Het grootste deel is Tsavo West, waar de lokale bevolking zorgt voor de natuur en de dieren. Je vindt hier vlakke, uitgestrekte savannes met uitzicht op de Taiti Hills. Wat ons enorm opviel is het respect van de lokale bevolking voor de omgeving. Ze plaatsen het welzijn van de natuur voorop en maken dit ook duidelijk aan de toeristen. Iets wat wij enorm op prijs stelde.

Laat je leiden door de gids

Wij spotten meerdere kuddes olifanten, leeuwen, impala’s, gnoes, bamboons, giraffen, zebra’s en antilopen. Je kijkt echt je ogen uit. Drie van The Big Five konden we dus afstrepen. De Keniaanse gidsen kennen het park als hun broekzak en spotten de dieren enorm snel. Een enorme hulp tijdens de zoektocht naar wilde dieren.

Landschap

Niet alleen het wild is indrukwekkend, ook het landschap en de vegetatie van Tsavo National Park fascineren. De enorme Mudanda Rock in de vlaktes van Tsavo is niet te missen. De rots werd vroeger door lokale stammen gebruikt als uitkijkpost en is nu een trekpleister voor dieren. Wie geluk heeft kan hier zelfs de besneeuwde top van de Kilimanjaro zien.

Tijdens jouw verblijf in Kenia stel je zelf je planning samen met ons aanbod uitstappen of ga je op rondreis, individueel of in groep. Tijdens deze 15-daagse safari is het natuur en wilde dieren wat de klok slaat. Naast Tsavo National Park bezoek je ook een Masai stam én het giraffe center. Waar wacht je nog op?

Lees meer over: Afrika   Hotspots   Kenia   Rondreizen  
Gerelateerde verhalen