Blotevoetenpaden: dit zijn de leukste in Nederland en België

Door de modder, over boomschors en door het water… Op blote voeten. In Nederland en België vind je overal blotevoetenpaden. Dit zijn speciale wandelpaden waar je met je blote voeten over verschillende ondergronden loopt. En terwijl je zintuigen worden geprikkeld, ervaar je de natuur eens op een andere manier. Dus ben je nog op zoek naar een leuk idee voor een dagje weg of een vakantie dichtbij? Doe hieronder inspiratie op met de leukste blotevoetenpaden voor jong en oud.

Blotevoetenpad Engbergen in de Achterhoek

Schoenen uit? Sokken uit? Dan ben je klaar voor blotevoetenpad Engbergen. Volg op je blote voeten de houten voeten op paaltjes door het natuurgebied Engbergen in de Achterhoek. Wandel door het koele gras, klauter over boomstammen of waad door het water. En ook grind, modderpoelen, schelpen en zand trotseer je op het blotevoetenpad Engbergen in Voorst. De route is ongeveer 1,5 kilometer lang en voor het hele gezin een beleving. Aan het einde van de route spoel je je voeten weer schoon onder de kraan. Wil je nog iets langer genieten van de natuur? Maak er een weekend weg van en verblijf in Droompark Marina Strandbad. Dan heb je alle tijd om nog meer blotevoetenpaden te ontdekken in Gelderland.

Het mooiste blotevoetenpad van West-Europa

Stroop je broekspijpen maar op: het blotevoetenpad Lieteberg is niet voor niets de mooiste van West-Europa. Op dit 3 kilometer lange pad in Zutendaal, in het Nationaal Park Hoge Kempen, prikkelen de verschillende ondergronden je zintuigen. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Beklim de uitkijktoren om over de hoge boomtoppen uit te kijken. Of zoek de weg door het doolhof. En met alle keien, rotsen en een hangbrug is er genoeg te klauteren voor de kinderen. Hier ben je gerust de hele dag zoet. Ook leuk: maak er een vakantie van en verblijf in Center Parcs De Vossemeren.

Op avontuur in Noord-Brabant

Blotevoetenpad Brabantse Wal is niet alleen het langste blotevoetenpad van Noord-Brabant, maar ook een van de veelzijdigste als je het ons vraagt. De route van ongeveer 2,5 kilometer vind je op Landgoed Lievensberg, tegenover restaurant ’t Appeltje in Bergen op Zoom. Ga op avontuur en volg op blote voeten de paden door het bos en langs zandverstuivingen en paarsgekleurde heidevelden. En op de top van de berg word je beloond met uitzicht over het bos. Smaakt het klimmen en klauteren naar meer? Klim dan nog even verder in het klimbos vlakbij.

Overnachtingstip: wil je je avontuur in de natuur compleet maken? Bij Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek slaap je tussen de wilde dieren.

Blotevoetenpad Gentbrugse Meersen

Vrijheid, blijheid! Op dit blotevoetenpad in België kun je gaan en staan waar je maar wilt. Het pad van ongeveer 1 kilometer lang loopt door de groenpool Gentbrugse Meersen. Het pad is niet kunstmatig aangelegd dus je mag ook gerust van de paden af. En de ondergrond verandert mee met het weer en seizoen. Zo wandel je door modder of water, of over het gras en de zandheuvel. Je vindt dit pad op slechts 15 minuten vanaf Gent. Heerlijk voor wie de drukke stad even wil ontvluchten, of juist wil combineren met een citytrip Gent.

Vers fruit, pannenkoeken en blote voeten in Zuid-Holland

Voor wie op vakantie is met de kids in Zuid-Holland is het blotevoetenpad Klokshuys in Brielle een goed idee. Hier is van alles te beleven. Loop op blote voeten tussen de appel- en perenbomen, door water en modder, afgewisseld met speelelementen. In de naastgelegen landwinkel vind je verse natuurlijke producten uit de fruittuin. Of ga aan het einde van de middag en smikkel na het wandelen van een pannenkoek in het bijbehorende pannenkoekenrestaurant. En dat allemaal op slechts 15 minuten rijden vanaf EuroParcs Resort Poort van Zeeland.

Blotevoetenpad West-Vlaanderen

Het blotevoetenpad in Oekene is klein maar fijn. Het pad is namelijk slechts 100 meter lang maar loopt midden door een fruitboomgaard. Onze tip: ga in de lente of in augustus of september. Het is dan een waar feest voor je zintuigen. In de lente zorgen de bloeiende bomen voor een fotogeniek decor en een heerlijke geur. En in de nazomer pluk je zo de rijpe appels en peren uit de boom terwijl je met je blote voeten door het gras wandelt. Dit blotevoetenpad is dus ideaal voor wie er een dag op uit wil. Of combineer het met een weekendje Brugge of een vakantie aan de Belgische kust.

Ben je nieuwsgierig wat er nog meer te doen is in ons eigen land? Lees dan over de leukste plekken om te overnachten met de hele familie.

Lees meer over: Autovakanties   België   Hotspots   Nederland  
Gerelateerde verhalen