Cruisen met kinderen: de meest kindvriendelijke rederijen

Cruisen met kinderen is een belevenis voor groot en klein. En handiger dan je misschien zou denken. Op de weg letten hoeft niet en je ‘hotel’ verplaatst zich vanzelf naar de leukste steden, zonnige eilanden of mystieke fjorden. Lees over onze twee meest kindvriendelijke rederijen, MSC Cruises en AIDA, waar ze net dat stapje extra zetten voor families met kinderen. Van familiehutten voor tien personen tot kinderbuffetten, en van een oppasservice voor baby’s tot game rooms en gala-avonden voor tieners: deze rederijen hebben alles in huis voor de perfecte cruise voor jou en je kinderen.

Kindvriendelijk cruisen met MSC Cruises

MSC Cruises is een Italiaanse rederij uit Genua. Niet verwonderlijk dus dat de kinderen – en jijzelf – smullen van de lekkerste pizza’s en pasta’s. Er is zelfs een speciaal kinderbuffet. De cruiseschepen van MSC zijn een paradijs voor de kids, met zwembaden, een Aqua Park met waterglijbaan, een Formule 1-simulator en heel veel meer extra’s die de cruise voor je kinderen onvergetelijk maken.

Kinderkortingen en familiehutten

Wanneer je met kinderen op cruise gaat, is het wel aangenaam als het allemaal een beetje betaalbaar blijft. Bij MSC Cruises krijgen kinderen t.e.m. 11 jaar een hoge kinderkorting wanneer ze in dezelfde hut als hun ouders slapen. Dat geldt niet alleen voor de prijs van de cruise zelf, maar ook voor bijvoorbeeld havengelden en servicebijdragen. Kinderen t.e.m. 17 jaar cruisen voor een speciale kinderprijs. En boek je extra’s zoals All Inclusive in plaats van volpension of een drankenpakket? Dan geldt de kinderprijs daarop vaak t.e.m. 17 jaar en in de Caribbean zelfs t.e.m. 20 jaar.

Heb je liever een hut voor jezelf, maar wil je niet dat de kinderen aan de andere kant van de gang slapen? Dan heeft MSC op veel schepen speciale familiehutten. Dit zijn twee of meer aan elkaar geschakelde hutten die te boeken zijn tot een maximum van 10 personen. Heel geschikt voor een cruise met je familie.

Voor iedere leeftijd een kinderclub

Voor de allerjongsten is er de gratis MSC Babycare service tijdens etenstijden. Zo kunnen papa en mama samen lunchen of dineren, terwijl gekwalificeerd personeel zich over de baby ontfermt. Kinderen van 3 t.e.m. 11 jaar leven zich uit in de Mini- en Juniors Club. Samen knutselen, groepsspelletjes doen, sporten of oefenen voor een gezellige avond met danslessen en optredens: in de Club gebeurt het. Speciaal voor tieners van 12 t.e.m. 14 jaar is er de jongerenclub met (tafel)voetbal, basketbal, een PS3 en Xbox. Voor pubers van 15 t.e.m. 17 jaar gaat het feest door in de avonduren. Jongeren stelen ze de show tijdens de Teens White Party, talentenjacht of op de speciale tiener gala-avond.

Vrijheid en veiligheid gaan hand-in-hand

Wanneer je met je tiener of puber op cruise gaat, wil je natuurlijk niet de hele dag hun hand te hoeven vasthouden. Met de prepaid MSC TeenCard, speciaal voor kinderen van 7 t.e.m. 17 jaar, doen ze zelf hun uitgaven. Maar natuurlijk wel met de limiet die je als ouder bepaalt. En met de speciale DECT-telefoons die je aan boord huurt, geef je je kinderen vrijheid zonder het contact te verliezen.

Op familiecruise met AIDA

Cruisen met kinderen, daar weten ze bij de Duitse rederij AIDA wel raad mee. Sterker nog: in Duitsland zijn familiecruises helemaal ingeburgerd. Gezinnen gaan samen met de kinderen en opa en oma heerlijk een week op cruise. Aan boord bij AIDA verblijf je All Inclusive. En door het speciale club-cruise concept van AIDA is de sfeer heel ontspannen en helemaal ingesteld op Duitse gemütlichkeit. Speciaal voor kinderen is er het Fuego restaurant met kindergerechten. Zelfs de buffethoogte is ingesteld op kinderen. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zo vind je er extra kinderstoelen en gratis babyvoeding.

Hutten met verbindingsdeur

Kinderen t.e.m. 15 jaar verblijven bij AIDA in de meeste gevallen gratis als ze hun hut delen met hun ouders. Kies je voor een familiehut, dan worden er twee hutten verbonden met een verbindingsdeur. Zo reis je samen en heb je toch privacy. In dit geval ontvangen kinderen van 2 t.e.m. 15 jaar 35 % korting en jongeren van 16 t.e.m. 24 jaar 25 %.

AIDA Kids- en Teens Club

Kids t.e.m. 11 jaar vermaken zich in de AIDA Kidsclub. Knutselen, optreden in het theater, themaworkshops of samen met papa en mama spelen in de piratenkamer met ballenbak en glijbaan. Ook voor tieners is er genoeg te beleven. Van bioscoopavonden met popcorn tot spa- en sportprogramma’s en zelfs een Escape Room. En hebben ze nieuwe vrienden gemaakt? Dan kunnen ze vanaf 12 jaar zelfs samen op tienerexcursie aan wal. Natuurlijk alleen als je daar als ouder toestemming voor geeft. Nadat je je reispapieren van TUI gekregen hebt, boek je uitstappen voor vertrek via MyAIDA. Hoe je de uitgaven van je tiener aan boord binnen de perken houdt? Loop even langs de receptie. Hier kun je altijd een limiet op de boordkaart zetten.

Miniclub: cruisen met een baby of peuter

De AIDA Miniclub is er speciaal voor de allerkleinsten aan boord. Baby’s en peuters tussen de 6 en 36 maanden worden er in de watten gelegd. Er is begeleiding aanwezig, je vindt er een slaapzaal en er zijn verschoningsmogelijkheden. Peuters vermaken zich in het ballenbad en met spelletjes, kinderboeken en verfspullen. Aan het begin van iedere AIDA-cruise leren kinderen, ouders en begeleiding elkaar beter kennen tijdens een kringgesprek.

Lees meer over: Goed voorbereid   Met de kinderen  
Gerelateerde verhalen