Cuba in beeld: momenten die je vakantie verrijken

Cuba is een van de meest fotogenieke bestemmingen. En Havana is bij uitstek een droom voor elke fotograaf, met alle karakteristieke straten met indrukwekkend authentieke gebouwen. Het is een echte ervaring om Cuba in al zijn aspecten te ontdekken. Geuren, kleuren, smaken en veel impressies. Ben jij klaar om het geweldige Cuba te ontdekken in beeld?

Havana, een culturele onderdompeling

Een prachtige stad met geweldige gebouwen, schattige straten, pastelkleurige gevels en mooie pleinen.

Cubanen brengen een groot deel van hun tijd buitenshuis door, waardoor er altijd leven is in de straten.

Meer dan enkel Havana

Talrijke cayo’s (eilanden) liggen ten noorden van Cuba. Echt bounty-eilanden die veel gelijkaardige kenmerken hebben met de Bahama’s. Wij bezoeken het ongerepte strand dicht bij Havana: Santa María. Ideaal om even te ontsnappen aan de gezellige drukte van Havana.

Het Cubaanse binnenland

Na het nodige opzoekwerk blijkt Vinales een van de must-sees te zijn. Na zo’n 2,5 uur rijden kom je aan in de provincie Pinar Del Río. De tabaksplantages en kleine huizen zetten deze plek op de kaart.

Breng zeker een bezoek aan een lokale tabaksboer en duik de wereld in van de wereldbefaamde Cubaanse sigaar. Afhankelijk van het moment van het jaar kan je een deel van het oogstproces zien: het zaaien, de planten die groeien tot wel een meter hoog, het oosten van de bladeren of het drogen in de grote schuren.

Zin gekregen om Cuba zelf te ontdekken? Lees welke ervaringen je zeker niet mag missen in Cuba. Om nog meer inspiratie op te doen met prachtig beeld, bekijk het beeldverhaal over Mexico, Vietnam of Malaga.

Lees meer over: Caraïben   Cuba   Hotspots   Rondreizen  
Gerelateerde verhalen