Betoverend Disneyland Parijs: het magisch avontuur van Kirsten Schilder en familie

Disneyland Parijs, dat klinkt magisch. En dat is het ook. Onze reis begint heel vroeg op het Centraal Station van Amsterdam. Daar pakken we om 7.15 uur de trein. Maar niemand die daar een bezwaar van maakt, want onze bestemming is geweldig. We hebben een Disney-kleurboek en een doos met Disney-spelletjes meegenomen. Daarmee is de reis gezellig en zó voorbij: na drieënhalf uur zet de trein ons af voor Disneyland Parijs. 

Magisch logeren 

We logeren drie nachten in het Disneyland Hotel. Om 15.00 uur kunnen we inchecken, maar we lopen al om 10.45 uur de lobby in. We laten onze koffers bij de receptie achter en besluiten eerst lekker te lunchen in het hotelrestaurant. In het hotel zijn twee restaurants en een bar. Het ene restaurant heeft een buffet in het Disney-thema waar voor iedereen iets lekkers te vinden is. Hier komen Donald, Mickey en Goofy, Pluto, Katrien en Minnie op bezoek. Het andere restaurant is à la carte en in de sfeer van Belle en het Beest ingericht, met mooie gordijnen, op elke tafel een stolp met een roos en desserts die te mooi zijn om op te eten. 

Iedereen blij in Disneyland 

Het Disneyland Hotel staat aan het park, dus na de lunch lopen we zo naar binnen. In dit pretpark is voor elk wat wils. Zo rennen Julian en Nikki naar snelle achtbanen zoals de Avengers Assemble Flight Force, de Phantom Manor en de spannende Tower of Terror, en genieten ze van de spectaculaire Lion King Show. Jackie dan wordt blij van de verhalenattracties Sneeuwwitje, Ratatouille, Pinokkio, Nemo en Peter Pan.  

Heel vrolijk worden we allemaal van de nieuwe show A Million Splashes of Colour. Deze show vindt vier keer per dag plaats. Hierin dansen ook hoofdrolspelers mee van nieuwe Disney- en Pixar-films, zoals Coco en Riley. Om 17.30 uur staan we langs Main Street voor de Disney Stars On Parade. Dit is elke dag zo feestelijk! Maar het mooiste hoogtepunt is toch wel Disney Dreams, gecombineerd met de droneshow Disney Electrical Sky Parade, ’s avonds om iets voor achten, in het donker. Tegen de achtergrond van het kasteel van Doornroosje neemt Peter Pan ons mee op reis door diverse Disneyverhalen. Het schip van kapitein Haak waar we die middag in zaten, vliegt om de toren. De hemel wordt kleurrijk verlicht en ondersteund door betoverend vuurwerk. ’t Is magisch.  

In het Disneyland Hotel is het voor kinderen tot 14 jaar ook mogelijk een unieke make-over onder de naam The Royal Dream te boeken. Jackie wil heel graag als de échte Belle verkleed en gekapt worden. Ze ziet er stralend uit. Helemaal toen prinses Belle zelf met haar prinsessenvriendinnen binnen komt lopen. 

Sneller op de attracties 

Wisten jullie trouwens dat er twee manieren zijn om de wachtrijen te verkorten? In het hotel of via de app schaf je een Disney Premier Access aan. Met de Disney Premier Access Ultimate heb je de hele dag versnelde toegang tot veel attracties en met de Disney Premier Access One kun je eenmalig via een snellere rij in een door jou gekozen attractie. Ook fijn: als gast van het Disneyland Hotel mag je eerder het park in dan anderen. Je hebt zestig minuten extra magic time, die je optimaal kunt gebruiken omdat er nog geen wachtrijen zijn. 


Op zoek naar nog meer leuke pretparken? Lees dan hier over de leukste pretparken in Europa.


Nog meer leuke activiteiten in het hotel 

Vraag bij de receptie naar de speurtocht. Heb je de tocht door het hotel succesvol afgelegd, dan krijg je een verrassing in de Disney-winkel. Ook is er een toer met gids door het hotel te boeken. Deze gids vertelt jou de leukste verhalen en weetjes, inclusief een kijkje in een exclusieve suite waar een piano staat die gesigneerd is door niemand minder dan Michael Jackson. 

Wat ook niet iedereen weet, is dat er in het Disneyland Hotel op zes plekken Disney-stickers worden weggegeven. Bij de receptionist en de meneer met hoed in de lobby, bijvoorbeeld. Je moet ze zelf gaan zoeken, er zijn geen hints, maar je kunt er bij alle medewerkers om vragen. Plak de stickers in een boekje dat je van thuis hebt meegenomen. Verzamel daar ook de handtekeningen van Mickey, Minnie en hun vrienden in. Ze hebben flink op hun handtekening geoefend, zodat ze zo zwierig mogelijk in je boekje terechtkomen. 

5 extra tips voor je bezoek aan Disneyland Parijs  

  1. Huur bij binnenkomst van het park een buggy voor kleintjes die snel moe zijn of voor je zware tassen. Dit kost € 25 per dag en je betaalt € 50 borg. 
  2. In de Disneyland app staat hoe laat alle shows beginnen, zo hoef je niets te missen. 
  3. Met de trein reis je in drie kwartier naar het centrum van Parijs.  
  4. Julian is fan van Kylian Mbappé die bij voetbalclub Paris Saint-Germain speelt, dus wonen we een wedstrijd bij. 
  5. In het hotel zijn een kidsclub, gym, zwembad en spa, dus even uitchecken uit de drukte kan makkelijk. 

Dat was ons Disneyland avontuur, vol kleur, pret en Disney-magie. Hopelijk heb je genoten van mijn belevenissen in het Disneyland Hotel en het park. Misschien wordt het binnenkort jouw beurt om de magie van Disneyland te ervaren. Laat je eigen Disney-avontuur beginnen en creëer herinneringen die een leven lang meegaan. 

Lees meer over: Autovakanties   Europa   Familie   Frankrijk   Hotspots   Parijs  
Gerelateerde verhalen