Duiken, surfen of kiten op vakantie: zo skip jij je winterdip

Vakantie dat is zon, zee en… watersport. Want wat is er nu leuker dan actief bezig zijn onder de vakantiezon. Dus worden de dagen hier kouder, korter en donkerder, dan hebben wij de remedie: zoek de warme zonnestralen op en werk aan je watersport skills. Waar je dat het beste kunt doen? Wij tippen je de mooiste plekken wereldwijd.

De mooiste duikbestemmingen ter wereld

Voor een duikvakantie ben je in het Egyptische Hurghada aan het juiste adres. De uitgebreide All Inclusive hotels aan de Rode Zee beschikken hier vaak over een eigen duikschool met alles erop en eraan.

Wist je trouwens dat er op het Kaapverdische eiland Sal onder water vulkanische rotswanden zijn waar je kunt grotduiken? Heb je het allemaal liever net dat tikkeltje luxueuzer, dan moet je op de Malediven zijn, waar je vanuit je waterbungalow zo de zee in springt. Maar toegegeven, daar hangt wel een ander prijskaartje aan.

Je PADI halen op duikvakantie

De PADI Open Water cursus is de meest gangbare manier om je duikbrevet te halen. Maar hoe gaat zoiets in zijn werk? De theorie bestaat onder andere uit het leren van handsignalen die je onder water gebruikt. Want praten met elkaar, gaat natuurlijk niet. Ook leer je om te gaan met je trimvest: die gebruik je om je diepte onder water te bepalen. De theorie behandelt ook waar je op moet letten vóórdat je het water in springt. Want welke duikuitrusting hoort bijvoorbeeld bij welke duik? Natuurlijk ga je daarna met je duikinstructeur het water in. De eerste keer in het zwembad van je hotel. Daarna volgt een kantduik als de locatie van je hotel dat toelaat natuurlijk.

Is je PADI halen duur?

Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Ja, misschien zal je bij het zien van het totaalbedrag even moeten slikken. Maar leg het eens naast elkaar: wat kost een paar avonden op café gaan, een cursus surfen, een dag golfen of twee dagen leren rotsklimmen? En vergeet niet dat je PADI certificaat je leven lang geldig is. En heb je je PADI gehaald, maar al een tijdje niet gedoken? Neem dan een korte opfriscursus. Ben je in no time weer helemaal up-to-date.

Sportief tijdens je kite- of surfvakantie

Voor het uitkiezen van de beste surf- en kitesurf vakantie is één ding natuurlijk belangrijk: wind! Maar dat het daarnaast ook nog mooi weer is, is komt je vakantiegevoel alleen maar ten goede. Fuerteventura, op de Canarische Eilanden, is redelijk ‘in de buurt’. Hier combineer je de wind en witte stranden met een bruisend centrum vol gezellige bars. Met een kitevakantie in Kaapverdië relax je in een van de vele Resorts op het eiland Sal, terwijl je het witte zandstrand voor de deur hebt.

Duiken, kiten of surfen: vergeet je uitrusting niet

Heb je al vaker een duik-, kite- of surfvakantie beleefd? Dan weet je al dat alle luchtvaartmaatschappijen regels hanteren voor het vervoer van je uitrusting. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Vlieg je met TUI, dan gelden deze regels. Bij andere maatschappijen, gelden andere voorwaarden. Check het voor je vertrekt, of vraag het aan je reisagent. Natuurlijk kun je ook je uitrusting ter plaatse huren.

Lees meer over: Hotspots   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen