Duurzamer op vakantie in BLUE Lagoon Village

Wist je dat ieder hotel dat onder fair travel valt, op haar eigen manier bijdraagt aan een duurzamere vakantie-ervaring? Sommige hotels of ketens werken bijvoorbeeld enkel met producten uit de regio om de lokale bevolking mee te laten profiteren van het toerisme. Andere hotels bieden dan weer de lokale bevolking opleidingen of werk aan. Het fenomeen ‘eerlijk op reis met het oog op de toekomst’ wordt steeds populairder en ook TUI draagt hier graag haar steentje aan bij. Als je een fair travel vakantie boekt dan steun je de lokale bevolking, verblijf je in een accommodatie met een eco-label en draag je bij aan de verduurzaming van mobiliteit.

Alle beetjes helpen

Het BLUE Lagoon Village resort op Kos heeft de hoogste status toegekend gekregen: de Travelife Gold award. Dit is een badge voor hotels die de internationale duurzaamheidsrichtlijnen voor accommodaties volgen en dus duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Dit merk je bij het BLUE Lagoon Village hotel onder andere aan hun afvalbeheer. Overal in het park staan afvalbakken waar je je afval kunt scheiden (plastic, glas en papier) en het personeel recycleert bakolie, voedsel, plastic, glas, metaal, aluminium, elektrisch afval. Het hotel realiseert dit deels met hulp van de gemeente Kos en ze kopen groot in om de hoeveelheid vast afval te verminderen. Al deze ‘kleine’ beetjes helpen enorm.


Lees ook: Zo ga je luxe op vakantie, maar ben je óók nog hartstikke duurzamer bezig


Een hart voor de omgeving

Ook hebben ze overal zonnepanelen verspreid over het hele park en wordt het warm water in boilers opgeslagen om zo zoveel mogelijk hun eigen warmwatervoorziening te houden. Daarnaast koopt BLUE Lagoon Village zo veel mogelijk producten lokaal in. Ze gebruiken zo min mogelijk geïmporteerde producten en doen dit alleen als er lokaal geen alternatief beschikbaar is. Tevens steunt dit hotel talrijke organisaties met donaties. Dit kunnen oude uniformen zijn, linnengoed of meubilair. Hun prioriteiten liggen bij scholen, vluchtelingen en de lokale kerken op het eiland.

Achter de schermen van zo’n groot, luxe en mooi hotel schuilt dus ook heel veel duurzaamheid, lokale ondersteuning en liefde voor de bevolking. Mooi om daar tijdens je vakantie met TUI een steentje aan bij te dragen toch? Bekijk alle fair travel vakanties hier.

Lees meer over: Duurzamer reizen   Europa   Griekenland   Hoteltips   Kos   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen