Een droomvakantie in een Droompark: hoe ziet dat eruit?

Droomparken. De naam sprak alvast tot de verbeelding van onze vijfjarige. Ze stelde zich er van alles bij voor, maar vond een vraag toch de allerbelangrijkste: “is er een zwembad?”. Ja dat is er, een binnen- én buitenexemplaar zelfs. Al kozen wij omwille van het herfstweer voor de overdekte variant. Want ook al was het eind augustus, we hebben vooral gemerkt dat Droomparken, zéker in de herfst, de moeite waard is. Wij brachten een midweek door in Droompark De Hooge Veluwe en geven je graag een beter zicht op hoe het er daar nu aan toe gaat.

Aankomen op Droompark De Hooge Veluwe

Omdat we uit België komen, vonden we het sowieso een verademing in Nederland met andere regels over de mondmaskerplicht. Natuurlijk kan deze regelgeving even snel weer veranderen als dat hij tot stand kwam, dus bekijk dat altijd voor vertrek. In het park was er, zoals op andere openbare plaatsen in Nederland, geen mondmaskerplicht en kun je je dus ‘vrij’ bewegen. Het zal je deugd doen om de frisse boslucht in je op te nemen. Als je na openingstijd van de lobby aankomt, ligt je sleutel klaar in een kluisje. Even zoeken, maar die staat dus wel degelijk aan de linkerkant van de receptie! De openingstijden van de receptie zijn in enkele parken aangepast, dus zoek dat even op voor vertrek. In de meeste Droomparken heb je keuze uit verschillende soorten accommodaties. In Droompark Hooge Veluwe kies je uit Tiny houses, Forest lodges, Cubes of heuse bosvilla’s. Wij sliepen in zo’n villa met plaats voor acht personen. Ruimte genoeg dus voor ons gezin van vier!

Wat valt er te beleven in een Droompark?

Kies je Droompark wijs, want er is voor iedereen wel iets te beleven. Het hangt vooral af van wat je graag doet op vakantie. Al is er wel een gemeenschappelijke deler; familieplezier in de natuur. Maar de meeste droomparken bieden natuurlijk wel meer dan dat. Zo gingen wij in Droompark Hooge Veluwe af en toe eens zwemmen in het binnenzwembad, amuseerden de kinderen zich op de airtrampoline en is er een leuke speeltuin voor tussendoorplezier. Voor de wiebelkonten onder de kinderen is er ook een animatieprogramma met knutselactiviteiten en spelletjes. Maar zoals gezegd; elk Droompark legt z’n eigen accenten, dus kies wijs. Hou je van de bossen, dan kan je –net als wij- terecht één van de Droomparken op de Veluwe. Hou je van uitwaaien op het strand, dan is de Zeeuwse kust het juiste adres. Er zijn ook Droomparken aan de IJssel of in een historisch stadscentrum zoals Enkhuizen.

De coronaregels in praktijk

Het leuke is -in gekke tijden zoals vandaag de dag- dat je je steeds kan terugtrekken in je bubbel. Lees: je Bosvilla of Tiny house. En overal op het park vind je aanwijzingen om de social distancing te respecteren. Het lijkt erop dat alle vakantiegangers de regelgeving rond social distancing erg serieus nemen. Voor het zwembad hoef je niet te reserveren en ook in het restaurant is er, naast een looproute die je volgt, niet veel gedoe met regels. En mocht iemand zich toch wat misdragen, dan maken de Nederlanders hun stereotiepe grote mond wel waar. Ze zouden je er meteen op wijzen.

Boodschappen en goed eten

Boodschappen deden we in de plaatselijke supermarkt, maar er is -voor snelle boodschappen of ontbijt- ook een shop in het park zelf. Als je wil bestel je er dagelijks een ontbijtbox. Of nog luxueuzer: bestel een heel assortiment aan vlees en groenten voor een barbecue, inclusief barbecueset. Want wat is er gezelliger dan samen barbecueën op je terras op een mooie herfstdag? Neem een extra dekentje mee en kruip gezellig dicht tegen elkaar aan terwijl de geur van de barbecue de omgeving vult. Dàt is top quality time!

Op stap in de omgeving

Onze vakantie op het Droompark was er bewust eentje midden in de natuur. Perfect om te wandelen of te fietsen. We huurden zelfs elektrische scooters om op verkenning te gaan door de Veluwe. De paarse heidebloemen, de dichte bossen en de woestijnachtige zandvlaktes die elkaar afwisselen bieden volop mogelijkheden voor een dag in de buitenlucht. Behalve al ons fotomateriaal nemen we steevast een tussendoortje mee en wat water. Want soms ben je langer onderweg dan je denkt. Maar Het Nationaal Park De Hoge Veluwe biedt ook een parkrestaurant -mét speeltuin- voor de lunch. En ook in de tuin van het Kröller Müller museum kun je even de benen laten rusten en iets drinken. Heel gezellig daar trouwens.

Vertrek uit Droompark

En dan komt er een tijd dat je weer moet gaan. Uitchecken doe je voor 10 u ’s ochtends en als je geen opmerkingen hebt die je dringend kwijt wil, laat je de sleutel gewoon achter in de daarvoor voorziene brievenbus bij de lobby. Easy like Sunday morning!

Lees meer over: Autovakanties   Familie   Hoteltips   Nederland  
Gerelateerde verhalen