Mijn eerste keer op cruise: alle vooroordelen overboord

Een cruise? Ik krijg veel verbaasde reacties als ik vertel dat wij, 22 en 25 jaar, op cruise gaan. Dat is toch voor oude mensen? En inderdaad. Denk je aan een cruise, dan zijn de vooroordelen er al snel. Maar die gooien we meteen over boord. Voor alles een eerste keer: we nemen de uitdaging aan. In dit artikel deel ik mijn bevindingen.

Een strakke organisatie

We varen op de MSC Seaside een week lang door het Caribisch gebied en vallen daarbij van de ene verbazing in de andere. Maar laten we beginnen bij het begin. Want alleen al de aankomst in de haven van Miami is, op z’n zachts gezegd, nogal indrukwekkend. Het is een komen en gaan van taxi’s. Er ontstaan heuvels aan koffers en er is (uiteraard) een menigte aan mensen. Het is ongelofelijk maar waar: het lukt ze om alle koffers en mensen probleemloos binnen een paar uur aan boord te krijgen.

Geen zee te hoog

Tijdens de cruise verbazen we ons alsmaar over de grootte van het schip. Je moet erg fanatiek op avontuur gaan om aan het einde van de week ieder hoekje van dit immense bouwwerk gezien te hebben. Iedere ruimte, ieder restaurant en iedere buitenplaats is op zijn eigen manier bijzonder en luxueus ingericht. Overal op het schip vind je restaurants, bars en zitjes om te eten en te drinken. Bij de buffetrestaurants is het zelfs mogelijk om 20 uur per dag (!) te eten. Die uitdaging hebben we maar laten varen.

Land in zicht

Terwijl je ’s ochtends van je ontbijt geniet, komt het vasteland steeds dichterbij. Na het aanmeren heb je een aantal uur de tijd om op avontuur te gaan. Boek je een uitstap op het schip of ga je op eigen initiatief op pad? De keuze is aan jou. Wij besluiten om op eigen houtje de omgeving te ontdekken. Zo staan we op Jamaica onder de kletterende watervallen, op Cozumel drinken we een Mexicaans biertje en gaan we op de Bahama’s (natúúrlijk) naar een van de prachtigste stranden. Ook al is de tijd gelimiteerd, je hebt genoeg mogelijkheden om een indruk van de bestemming te krijgen.

Zeeën van tijd

Bij terugkomst op het schip begroeten de medewerkers ons met een verfrissend doekje en een koud glas water. We ploffen neer op een zetel, eten wat in een van de restaurants en laten de middagzon zijn werk doen. Rond de klok van 6 kiezen we het ruime sop en begint een avondprogramma waar je u tegen zegt. Theatershows, cabaret, live muziek en speciale thema-avonden. Het is onmogelijk om je tijdens deze cruise te vervelen. Mocht je er na twaalven nog geen genoeg van hebben, haal dan je hart op in de disco op het achterdek.

En eerlijk is eerlijk: onbeperkt genieten, dat wil iedereen toch? Ik verzeker je, deze boot wil je niet missen.

Lees ook even verder over hoe je per cruise de Canarische Eilanden en Madeira ontdekt. Hoe je hiervoor inpakt? Wij maakten een cruise inpaklijst voor je. Ben je op zoek naar de ultieme plek om te ontspannen, bekijk dan eens deze 5 plekken waar je niets anders wil dan tot rust komen.

Lees meer over: Achter het nieuws   Amerika   Caraïben   Vakantienieuws  
Gerelateerde verhalen