Eerste keer op skivakantie met kinderen: ben je er klaar voor?

“Mag ik mijn eigen helm meenemen of krijg ik er daar één, mama?” Het zijn de eerste woorden uit de mond van een 4-jarige enthousiasteling wanneer we vertellen over onze plannen voor de eerste keer wintersport met kinderen. En vanaf dat moment begint haar spervuur aan vragen. Het is namelijk de eerste keer dat ook Elodie op latten zal staan. En hoewel Bas al eens eerder met ons ging skiën, kiest hij deze keer voor een nieuwe uitdaging: snowboarden. Hij is ervan overtuigd dat zijn dagelijkse skateboard-oefeningen hem van pas komen. “Je weet wel mama, dat past toch veel beter bij mij”. En hop, daar gaan we dan: de eerste keer wintersport met z’n allen. Voor alles een eerste keer, toch?

Eerste keer skiën voor Elodie

Jup, Miss Enthousiast is klaar voor haar eerste keer skiën. Het lijkt alsof ze helemaal weet waar ze aan begint, geen twijfels. Ze heeft dan ook een roze skipak gekregen. De skischool ligt tegenover het hotel TUI BLUE Fieberbrunn, dus sleuren met materiaal is er voor ons niet bij. Elodie skiet vanaf de oefenpiste van de skischool tot aan de voordeur van het hotel.

Maar, ondanks haar drang naar skilatten, is en blijft het voor haar de eerste keer skiën. We houden er dus rekening mee dat ze na één keer proberen er heel anders over kan denken. Onze bedachtzaamheid blijkt al snel ongegrond, want de Nederlandstalige skileraren zijn ook nog eens ongelooflijk goed in de omgang met kinderen. Elodie is vertrokken, I kid you not, ze blijkt er behoorlijk wat aanleg voor te hebben. En dat voor de eerste keer skiën! Dus brengen we haar elke keer met een gerust hart naar de les, waar ze op de deuntjes van K3 of de Frozen-klassiekers samen met de andere kindjes de kneepjes van het skivak leert.

Eerste keer snowboarden voor Bas

De geestdrift van zijn zus laat ook onze stoere kerel met het kleine hartje niet onberoerd. Hij moet en zal het onder de knie krijgen en het liefst al tijdens zijn eerste keer snowboarden. Weinig leeftijdsgenoten kiezen voor snowboarden en daarom zijn er die week geen groepslessen. Bas kiest voor 2u privéles per dag en gaat in de namiddag met ons de berg op.

We kunnen er niet omheen: hij is behoorlijk zenuwachtig. Vooral omdat tijdens zijn eerste keer wintersport enkele jaren geleden het skiën niet meteen een schot in de roos was. Die latten kreeg hij als vijfjarige maar moeilijk onder controle en we merken aan zijn zenuwachtige glimlach (ken je kind) dat ook hij dat nog niet vergeten is. En samen met hem zijn ook wij wel een beetje nerveus. Opnieuw onterecht, zo blijkt, wanneer we hem met een brede glimlach na de les weer oppikken. De klik met zijn leraar is top en hoewel hij het grootste deel van de les op de grond heeft doorgebracht, is zijn zelfvertrouwen met tien punten gestegen. Een goed begin voor een eerste keer snowboarden.

Eerste keer kinderen achterlaten op vakantie voor mama en papa

Het valt misschien op in bovenstaande getuigenissen over de kinderen dat ook wij als ouders er niet helemaal gerust op zijn. Het ligt een beetje in de aard van ons gezin dat we in principe het liefst alles samen doen. Dat is door de jaren heen en door het reizen zo gegroeid. Samen zijn tijdens onze trips werd zonder het goed te beseffen een gewoonte. En dat geldt ook voor een eerste keer wintersport met kinderen. Maar wanneer blijkt dat de kinderen met veel plezier elke ochtend afscheid nemen van ons, zijn we zelf wat in de war. Geen traan? Geen drama? Hmm… Dat neemt niet weg dat we heel dankbaar gebruik maken van deze quality time met z’n tweeën. Terwijl Bas en Elodie over de sneeuw glijden, doen wij hetzelfde. Het skigebied van Fieberbrunn grenst aan dat van Saalbach, Hinterglemm en Leogang. Je kan in principe kilometers ver skiën, tot in Zell am See! En wat is er leuker dan op het einde van de voormiddag dolenthousiaste kinderen op te pikken die staan te popelen om te laten zien wat ze hebben geleerd?

Dus jazeker: voor alles is er een eerste keer! Ook voor een skivakantie met kinderen Zal het spannend zijn? Jup! Zullen jullie plezier hebben? Reken maar van yes!

Ga je binnenkort ook voor de eerste keer op wintersport met kinderen? Lees dan even verder en ontdek hoe zo’n dag in de sneeuw eruit ziet. Lees ook waarom TUI BLUE Fieberbrunn zo geschikt is voor je ideale familieskivakantie.

Inpakken voor wintersport is een hele klus. We maakten een inpaklijst om je te helpen.

Lees meer over: Europa   Familie   Oostenrijk   Skivakanties  
Gerelateerde verhalen