Eilandhoppen op de Canarische Eilanden en Madeira

Het beste van twee werelden, dat willen we allemaal wel. In ons geval: relaxen én cultuur opsnuiven. Tijdens een TUI Cruise ontdekten we in 7 dagen de Canarische Eilanden en Madeira. Ongelooflijk wat je in een week tijd ziet. En dat zelfs zonder moe te worden. De kapitein brengt je naar de mooiste eilanden, terwijl jij languit in de zon ligt. Geen vervelende lange autoritten of parkeermoeilijkheden…

Eilandhoppen met TUI Cruises

Land in zicht! Het schip meert telkens voor een paar uur aan, tijd genoeg om het eiland te ontdekken. Van tevoren kun je op het schip kiezen voor korte infosessies van de cruise director. Hij vertelt over de trekpleisters van de volgende stop. Zo ga je voorbereid op pad. Wij kozen ervoor om de eilanden al wandelend te ontdekken. Daar houden we van, omdat je dan zoveel meer meekrijgt van de sfeer. We tippen je onze favoriete plekjes.

Funchal, Madeira

Mercados zijn altijd een goed idee. Op deze lokale markten proef je lokale streekproducten en koop je souvenirs voor de thuisblijvers. De Mercado Dos Lavradores de Funchal is een echte trekpleister die je moet zien. Wij genoten van een Portugese lunch in de bar Confeitaria: gebak, taartjes of een gezonde salade midden op de markt. Als je liever de stad nog verder verkent, neem dan hier iets lekkers mee voor onderweg. Een mooi beeld over Madeira heb je vanaf de Teleférico Do Monte. Met deze kabelbaan ben je in no-time in Monte, een dorpje zo’n 800 meter boven de zee. Daar bezochten wij een van de mooiste tropische tuinen ter wereld: Monte Palace Madeira. Hier vertoef je gemakkelijk enkele uren tussen het groen. Tip: boek je je kabelticket samen met het toegangsticket van de tropische tuin dan krijg je korting.

Santa Cruz de la Palma, La Palma

Op naar La Palma en de hoofdstad Santa Cruz de la Palma. Het Historische Artistieke Complex is één van de voorbeelden van de typische Canarische architectuur. En in het bijzonder de Plaza de Espana en de Calle Real. De indrukwekkende balkons van de vele kleurrijke huisjes langs de Avenida Maritima zijn instaproof. Deze balkons zijn een aandenken aan de tijd dat Santa Cruz de La Palma als enige haven handel mochten drijven met Amerika. Ook op La Palma vind je mercados. Naast de concertzaal Teatro Chico loop je door een kleine maar heel gezellige mercado met lokale specialiteiten. Tip: koop een steekproduct en geniet ervan op een bankje in de stad.

Santa Cruz de Tenerife, Tenerife

Lokale streekproducten, leuke souvenirs, juwelen en andere accessoires scoor je op Nuestra Senora de Africa, de mooiste mercado op Tenerife. Met lege handen kom je sowieso niet thuis. De locals scharen hier samen op het plein met een glaasje en wat tapas, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Wanneer we denken dat we alles gezien hebben, botsen we op een andere prachtige tropische tuin: Parque García Sanabria. Het standbeeld aan de fontein is een echte eyecatcher. Een plek om tot rust te komen in het midden van de stad.

Puerto del Rosario, Fuerteventura

De laatste stop: Puerto del Rosario. Een gezellig vissersdropje op Fuerteventura. Aan het strand zorgen muzikanten voor veel sfeer terwijl je rond kuiert. Het plaatselijke kerkje is een bezoek waard. En als je houdt van Spaanse merken is shoppingcenter Las Rotondas de plek bij uitstek om te winkelen.

Één week op cruise, maar zoveel te beleven. Eilandhoppen op de Canarische Eilanden en Madeira geeft je veel mooie herinneringen om naar huis mee te nemen.

Lees meer over: Europa   Hotspots   Spanje   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen