4 x de engste citytrips met Halloween

Haal je engste kostuum maar snel van de zolder en sla je schmink in bij de winkel. Want 31 oktober vieren we de meest griezelige dag van het jaar: Halloween. Dit zijn de 4 leukste steden om Halloween te vieren en om enge en leuke avonturen te beleven om nooit te vergeten. Trick or treat!

1. Londen

Een griezel citytrip naar Londen mag niet ontbreken op de bucketlist van de fanatieke Halloweenvierder. Treed in de voetsporen van Jack the Ripper tijdens een wandeling waar je de bibbers van krijgt langs alle plekken waar deze seriemoordenaar uit de 19e eeuw een bloedspoor achterliet. Nog griezeliger wordt het in de Londen Dungeon. Hier word je meegenomen in een waargebeurd verhaal en eindig je in een kamer waar het spookt, brrrr! De griezeligste dag van het jaar eindig je met een bezoek aan de Highgate Cemetery. Kijk goed om je heen, want volgens de mythes huist er op dit lugubere kerkhof een vampier.

2. Kopenhagen

Kopenhagen hoort absoluut bij de 4 leukste steden om Halloween te vieren. Pretpark Tivoli Gardens wordt met Halloween omgetoverd tot een waar freaky pretpark. Overal in het park staan enge vogelverschrikkers omringd met kwaadaardige pompoenen. Je hart gaat pas echt sneller kloppen als je een ritje maakt in de achtbaan of een dansshow in Halloweenstijl bezoekt. Is dit allemaal net iets te spannend voor je, maak dan samen met je kleine spoken een rit in de spooktrein.

3. Parijs

Op plaats 3 van de leukste steden om Halloween te vieren staat Parijs. Normaal staat de hoofdstad van Frankrijk bekend om de romantiek, maar tijdens Halloween verandert de stad van de liefde in een duistere en mysterieuze plek. Stap binnen in het rijk van de dood als je afdaalt naar de catacomben van Parijs. Hier liggen de beenderen van meer dan 6 miljoen overleden Parijzenaren. Creepy! Iets minder eng, maar zeker zo onvergetelijk is een bezoek aan Disneyland Parijs tijdens Halloween. Hier beleven jij en de kinderen de mooiste avonturen en ontmoeten ze bekende schurken als Kapitein Haak en Jafar. Happy haunting!

4. Amsterdam

Durf jij The Amsterdam Dungeon aan? Je wordt meegesleurd in de huiveringwekkendste momenten uit het verleden van Amsterdam. Mama’s en papa’s kunnen kiezen uit de vele Halloween parties of de hele nacht door griezelen tijdens de horrorfilmmarathon. Niet voor gevoelige zieltjes!

Naast de beste Halloween steden, kun je in heel wat attractieparken Halloween vieren. Zo verandert Legoland ieder jaar opnieuw in een echt griezelpark. De skeletten en spinnenwebben schemeren in het licht van de duizenden pompoenen. Haal je engste kostuum maar uit de kast! Brick or treat!

Lees meer over: Amsterdam   Citytrips   Denemarken   Europa   Frankrijk   Hotspots   Kopenhagen   Londen   Nederland   Parijs   Verenigd Koninkrijk  
Gerelateerde verhalen