Eten in Venetië als een local

In Venetië vind je op elke hoek van de straat een restaurant. Wij gingen op stap met een local en zij wees ons de weg naar de traditionele Italiaanse adressen. Zonder poespas dus, en het liefst met een Italiaanse oma achter het fornuis.

A La Madonna

Verstopt in een smalle steeg, op steenworp afstand van de beroemde Rialto brug, vind je A La Madonna. De heer des huizes staat hier breed glimlachend op je te wachten. Soms staan er rijen voor de deur dus vergeet niet te reserveren. Je eet hier typisch Italiaans. Van heerlijke antipasti tot risotto of een perfect bereide pasta. Vergeet ook zeker de goddelijke tiramisu niet. De oudere Italiaanse heren in de bediening leggen je met liefde in de watten. Echt een aanrader.

→ ADRES: Calle della Madonna, 594, 30125, Venetië

La Zucca

Het piepkleine terras aan de grachten maakt La Zucca tot een fijne plek. Het is één van de hippere Italiaanse restaurants met verse seizoensgroenten en dito pasta: Italiaans met een moderne twist. Ook voor vegetariërs is hier genoeg te kiezen. Reserveren is een absolute must.

→ ADRES: San Croce, 1762, 30135, Venetië

Bistrot de Venise

In het hart van Venetië met een lang, smal terras vol vrolijk gedekte tafels. Bij Bistrot de Venise vind je traditioneel Venetiaanse specialiteiten op het menu afgewisseld met de wat bekendere Italiaanse gerechten. De bediening is goed, een tikkeltje chique, en voor de lunch een echte aanrader omdat je hier lekker beschut uitrust.

→ ADRES: Calle dei Fabbri, 4685, 30124, Venetië

Rossopomodoro

Een tip van een local: bij Rossopomodoro kun je altijd aanschuiven. Hier vind je niks anders dan verse, Zuid-Italiaanse gerechten en bakken ze de pizza’s zoals ze dat in Napoli doen. De restaurants van deze keten vind je in bijna elke Italiaanse stad en ze serveren (volgens de locals) echt goed Italiaans eten. Ik ben er zelf geweest om dit te testen en ik kan niet anders zeggen dan dat de pizza heerlijk was. Liever een gezondere keuze? Probeer een pizza met volkorenbodem.

→ ADRES: Calle Larga S. Marco, 404, 30124, Venetië

Suso

Ik heb in drie dagen wel zeven ijsjes gegeten, maar het lekkerste ijs was dat van Suso, vlakbij de Rialto brug. Het beste traditionele ijs vind je hier. Denk aan chocolade (ook in een vegan variant) pistache, bosbessen, tiramisu en nog veel meer. Sla deze tip op en haal je ijsje hier. En maak er ook meteen een perfect Instagram plaatje van. Wedden dat je geen spijt krijgt?

→ ADRES: Calle della Bissa, 5453, 30124 San Marco, Venetië

Proef de échte Venetiaanse sfeer tijdens een weekend Venetië. Boek je stedentrip naar Venetië hier!

Lees meer over: Citytrips   Eten & drinken   Europa   Italië  
Gerelateerde verhalen