Familievakanties in België: 5 x de leukste plekken om te overnachten

Een dichtbij vakantie in België met de hele familie is minstens even fijn als een verre reis. Je hoeft in ieder geval geen uren in de auto te zitten met jengelende kinderen op de achterbank. Dus, wat denk je van een vakantie naar zee met kinderen of een overnachting in een dierenpark? Er is in ieder geval genoeg keuze in eigen land. In deze blog geven we vijf tips voor familievakanties in België.

C-Aparthotel Zon & Zee – Westende

Bij een vakantie in eigen land denk je misschien meteen aan een vakantie aan zee. Dus, pak je zwemkledij, schepjes en visnet maar in voor een week naar zee. Want de kinderen bouwen urenlang zandkastelen op het strand, spetteren in het water en laten aan het einde van de dag trots hun schelpenverzameling zien. Terwijl jij eindelijk je boek eens uitleest. Op enkele stappen van de Belgische Kust ligt het C-Aparthotel Zon & Zee. Een fijn adres voor het hele gezin, aan een van de rustigste stranden aan de kust. De kusttram brengt je naar steden als Oostende en Nieuwpoort. Maar ook Plopsaland ligt vlakbij.

Pairi Daiza Resort – Henegouwen

Voor een unieke vakantie met het hele gezin kies je voor een vakantiehuis in een van de mooiste dierenparken van Europa. Het Pairi Daiza Resort bestaat uit acht adembenemende werelden. Zo start je de dag bijvoorbeeld in Afrika, de wieg van onze beschaving. Je ziet er niet alleen de Afrikaanse leeuw en de laaglandgorilla, maar ook traditionele dorpen en de geur van Yassakip met pinda’s en bakbanaan heten je welkom. En voor de echte waaghalzen: je kan er ook insecten proeven. En zo hebben alle werelden een eigen beleving. Maar dat is nog niet alles. Je logeert hier namelijk ook tussen de dieren. Kies je voor een comfortabele kamer met zicht op het meer met stellerzeeleeuwen of wordt het een huisje in de Native Village? Terwijl je hier op je terras luncht, komen de herten zelfs tot aan je balkon.

Centerparcs Erperheide – Peer

De vakantieparken van Centerparcs zijn al jaren een gevestigde waarde. Centerparcs Erperheide ligt in een uitgestrekt domein tussen de bossen. Hier vind je alles voor een geslaagde familievakantie. Het uitgebreide activiteitenprogramma voor kinderen garandeert uren vermaak. Wissel dat af met een boswandeling of fietstocht met het hele gezin, een bezoek aan de dieren op de kinderboerderij en een zwempartij in het subtropisch zwembad. En is het een keer wat minder weer, dan biedt het indoor speelparadijs toeverlaat.

Corsendonk Club Sol Cress – Spa

Voor een ontspannen vakantie in de natuur met het hele gezin is Corsendonk Club Sol Cress een echte aanrader. Het vakantiehotel gaat verscholen in de bossen van Spa. Huur fietsen om de omgeving te verkennen en bezoek het historische centrum van Spa en haar bekende thermale baden. Op 20 minuten rijden, ligt PlopsaCoo en het circuit van Spa-Francorchamps voor de kleine racefanaten.

Center Parcs Les Ardennes – Vielsalm

De groene Belgische Ardennen zijn de geschikte uitvalsbasis voor een vakantie in eigen land. Center Parcs Les Ardennes is compleet vernieuwd, met subtropisch zwemparadijs. Hier beleef je de perfecte mix tussen rust en avontuur. De kinderen amuseren zich te pletter in Aqua Mundo met de dubbele glijbaan en ook de heuvels om te mountainbiken zijn een plezier. Het indoor speelparadijs Action Factory heeft zelfs een speleotunnel en een laser labyrint. Vergeet niet tot rust te komen in de omgeving tijdens een wandeling door de bossen.

Samen genieten van een vakantie doe je dus ook dicht bij huis. Bekijk al onze vakanties in België en buurlanden. We hebben heel wat kindvriendelijke hotels en vakantieparken in ons aanbod voor een weekendje weg of lange vakantie. Een vakantie in eigen land heeft bovendien heel wat voordelen of het nu met kinderen is of gewoon met z’n tweeën.

Lees meer over: België   Europa   Met de kinderen   Op 1 oor  
Gerelateerde verhalen