De 5 favoriete plekken van Dee in de Algarve

Ik heb veel prachtige plekken in de wereld gezien maar in Portugal was ik nog nooit geweest. Na een vlucht van slechts 3 uur vanaf Schiphol landen we in de prachtige Algarve, het zuidelijke deel van Portugal. Het beeld dat ik van de Algarve had, bestond vooral uit de prachtige foto’s van de rotsen langs de kust. En ik kan je beloven: van dat beeld is niets gelogen. De oranjerode, meters hoge rotsen geven een beeld dat je echt niet overal vindt. Maar de Algarve heeft nog meer moois te bieden. Ik geef je 5 absolute hotspots die je moet bezoeken tijdens jouw vakantie in de Algarve.

1. Een boottocht langs de kust

Om die adembenemende rotspartijen eens van een andere kant te bekijken kies je een van de vele boottochten die worden aangeboden langs de Portugese kust. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Van een 2 uur durende rit tot een prachtige zonsondergangtour. Wij kiezen voor een boottocht waarbij er twee kleinere boten mee waren om ook in de grotten te varen. Over rotsen van een andere kant bekijken gesproken!


Lees ook: Algarve tips: de mooiste plekken van de Algarve


2. Wandelroutes langs de rotsen

Ben je wat minder fan van een boottocht maar wil je toch genieten van die adembenemende kustlijn? Trek dan je wandelschoenen aan, want langs de gehele kust van de Algarve lopen verschillende wandelroutes. De wandelroute ‘7 valleien’ is wat uitdagender, maar geeft je wel fantastische uitzichten.

3. Lunchen bij 2Passos

In de uitgestrekte duinen net buiten Faro vind je het op palen gebouwde restaurant 2Passos. De muren van het restaurant zijn van glas waardoor je geweldig uitzicht hebt over de duinen en de zee. Voor de kreeftliefhebbers: de kreeft schijnt hier heel lekker te zijn. Ik kies voor de linguini met schelpdieren. Om je vingers bij af te likken. Nadien gaan we even uitwaaien in het natuurpark vlak naast het restaurant. Je wandelt door Ria Formosa, een van de zeven natuurwonderen van Portugal, met duinen, pijnbomen en zandbanken.

4. Relaxen bij No Solo Agua Portimao

Na al dat varen of wandelen ga je relaxen bij No Solo Agua. Dat is een hippe strandtent met leuke ligbedden, overheerlijke sangria en geweldige sushi. In de zomer zijn er regelmatig feesten en iedere dag zorgt een dj voor livemuziek.


Lees ook: Dee haar All Inclusive ervaring in TUI BLUE Caravel op Zakynthos


5. TUI BLUE Falésia

En last but not least is er het rustige, adults only hotel TUI BLUE Falésia, dat op de klippenkust ligt. Een paar trappen naar beneden en je staat aan de voet van oranje klippen. En dan eet je er ook nog eens lekker authentiek en lokaal. Bij het all-in buffet kiezen we uit gebakken vis, lekkere pasta’s, gamba’s, vijgen en nog zoveel meer typische gerechten uit de Portugese keuken.

Kortom, de Algarve heeft voor ieder wat wils en pakt je helemaal in met haar prachtige kustlijn. Ik kan niet wachten tot ik weer terug kan.

Lees meer over: Europa   Hotspots   Portugal   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen