Fotochallenge ‘Vakantie is hier’: maak kans op de originele Lamzac van Fatboy

Vakantie is hier! Want België is prachtig en er is zoveel te ontdekken in eigen land. Daarom dagen we je opnieuw uit met een challenge (intussen afgelopen). Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek het zelf: vakantie is hier.

De challenge

Maak ergens in België een vakantiefoto na met de ‘pinch’, ‘push’ of ‘platter’ pose. Wat dat is? Dat lees je hieronder. Dus ga de stad in of zoek een mooi gebouw uit in je dorp, en maak zo’n typische vakantiefoto! Deel je foto op Insta (@TUIBelgium/@TUIflyBelgium en #vakantieishier). Onder de meest creatieve inzendingen verloten we 10 Fatboy’s airlounger Lamzac zitzakken t.w.v. €72,50. Doe je ook mee?

Maak kans op de originele Fatboy’s airlounger Lamzac

Nooit meer je handdoekje leggen met de Fatboy’s airlounger Lamzac. Deze luie ligstoel past namelijk altijd in je tas. Ook benieuwd? Lees dan even verder.

How to…

Om je op weg te helpen lichten we de drie poses toe én stelden we Jendell, die naast steward bij TUI fly ook fotograaf is (@lifeof.jens), de hamvraag: hoe maak je dan zo’n foto?

‘De pinch’

Deze pose is bekend van foto’s waarbij het lijkt alsof je de top van een bezienswaardigheid vasthoudt, zoals de Eiffeltoren of de Taj Mahal.

‘De push’

De ‘push’ pose is bekend van foto’s waarbij het lijkt alsof je bijvoorbeeld tegen de Toren van Pisa duwt.

‘De platter’

De laatste pose ken je vast ook wel. Hierbij lijkt het alsof je je reispartner, een monument of een dier in je hand houdt.

Tips & tricks van Jendell voor de perfecte vakantiefoto

Maak je lens schoon. Zonder stof op je cameralens is de foto natuurlijk veel scherper. Veeg voordat je aan de slag gaat met je smartphone of camera alle vuiltjes en vingerafdrukken van je lens.

Houd je telefoon/camera recht. Zorg dat de horizon altijd recht op je foto staat. Een scheve foto kan soms best een leuk effect geven, maar doe dit alleen bij foto’s waar de horizon niet op staat. Anders wordt de foto al snel onrustig.

Goede belichting. Maak gebruik van zonnige, lichte dagen. Het gouden uur is mijn favoriete moment. Het uur waarin de zon op komt of onder gaat geeft een warme zwoele tint aan je foto’s. Een natuurlijk filter dus.

De hoek van de foto. Vooral bij de challenge is het belangrijk om te spelen met de hoek waarvan je de foto neemt. Zet een paar stappen naar voren of juist naar achter, zo creëer je diepte in je foto en krijg je de optische illusie. Daar valt of staat de foto mee. Ga je voor de ‘pinch’ pose? Zorg er dan ieder geval voor dat de persoon die de foto neemt op zijn/haar knieën zit. Dat creëert ook diepte.

Doe inspiratie op. Volg #vakantieishier op Instagram en/of @tuibelgium/@tuiflybelgium om inspiratie op te doen voor jouw perfecte vakantie is hier foto.

Lees meer over: TUI nieuws   Vakantienieuws  
Gerelateerde verhalen