Foto’s van Sicilië: 5 x Instagram hotspots

Dat Sicilië fotogeniek is, hoeven we je niet te vertellen. Maar waar je dan precies moet zijn om de meest Instawaardige foto’s van Sicilië te maken, dat misschien wel. Dus, hieronder vertel ik je welke plekken een bezoek waard zijn tijdens je vakantie op dit zonnige eiland. Zo kom je gegarandeerd thuis met de mooiste foto’s van Sicilië.

Tonnara di Scopello

Met stip de allermooiste en de meest fotogenieke plek van heel Sicilië. Dus niet alleen van het noorden van het eiland. Het is even zoeken naar deze goed verzorgde privé-baai en je denkt tijdens het klimmen vást dat je alleen op de wereld gaat zijn als je er eenmaal bent… Dat ga je mis hebben, zeker in het hoogseizoen. Maar dat je hier mooie foto’s van Sicilië maakt, staat als een paal boven water.

Scopello

Een plaatje van een vakantieoord met niet meer dan een dorpsplein, twee ijszaken en een toegangspoort. Die leidt naar een soort grote binnentuin met nog een zestal restaurants en huizen waar de hele zomer lang een live band speelt (gegarandeerd instawaardige foto’s van Sicilië). Vraag je ons waarom we zo verknocht zijn aan Sicilië, dan is het antwoord (onder andere) omdat je er in augustus vakantie viert tussen de Italianen. Alleen maar Italianen, overal. En ja, dat is leuk.


Lees ook Eten op Sicilië, deze Siciliaanse gerechten wil je echt niet laten staan.


Cefalù

De kleine stad Cefalù is een van de oudste van Sicilië, op ongeveer anderhalf uur rijden van de hoofdstad Palermo. Tip: ga aan het eind van de dag, anders is het in het hoogseizoen veel te warm. De Italianen houden hier wel van een feestje. Zo waren er versierde paarden en een operazangeres in de avond op het plein. Onze vaste plekje was bar La Cantina: verrukkelijke wijnen, heerlijke pasta’s, fijne ‘trap’zitjes om op te borrelen en een goed uitzicht over het plein.

Lido Torre di Guidaloca

De kust van Sicilië kent een keur aan Lido’s. Dat zijn wat ze in Spanje ‘chiringuitos’ noemen, eenvoudige strandtenten die soms helemaal niet zo eenvoudig zijn. Af en toe vallen ze een beetje tegen, en soms zijn het instagramplaatjes die tot leven komen. Zoals het strand van Torre di Guidaloca, een mooie baai met kristalhelder water, afwisselend kleine kiezels en wit zand en kleurrijke gestreepte parasols overal.

San Vito Lo Capo

Mocht je, net als wij, van uitgestrekte witte stranden en stil fluweelzacht water houden, dan is er op Sicilië maar één plek: San Vito Lo Capo. Toeristisch? Mega. Storend? Allerminst. Het stadje gezellig? Zonder twijfel. Het hele stadje een picture perfect? Ja dus.

Op deze plekken maak je gegarandeerd Insta foto’s van Sicilië. Nog meer tips en tricks over het maken van mooie plaatjes? Met deze tips wordt elke man moeiteloos een Insta-hubby. Of lees nog even verder over het heerlijke Sicilië en hoe je hier in vijf simpele stappen een kleinschalige vakantie mét kinderen viert.

Lees meer over: Europa   Hotspots   Sicilië   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen