Stap in de Spaanse zon: 4 x Froukjes tips in Sevilla

Jaren geleden was ik al eens in Sevilla voor een werktrip en de stad liet een grote indruk op me achter. Ik had dan ook meteen zin in deze getaway: een fijn voorjaarszonnetje, de geur van sinaasappelbomen, tapas op een van de vele gezellige pleinen en al die prachtige bouwwerken die Sevilla rijk is. Maar vooral had ik zin in een kleine week quality-time met mijn tiener en lekker samen de stad verkennen. En dat deden we met volle teugen, genietend van elke zonnige seconde en smullend van lokale lekkernijen. Hier lees je mijn tips voor 4 dagen in Sevilla. 

1. Centraal boetiekhotel 

Een taxi haalt ons op aan de luchthaven van Sevilla en zet ons af voor het hotel. Ik zou zeker geen auto huren in Sevilla. Lekker met de taxi naar de stad en verder alles te voet, dan zie je het meest. Ons hotel H10 Corridor Boutique Hotel is echt geweldig. De ligging is top, midden in het centrum en zeer centraal om de stad te verkennen. De kamers zijn heerlijk en het is qua uitstraling echt een boetiekhotel: mooi ingericht en lekker knus. Het ontbijt is ook elke ochtend een feest: zeer uitgebreid met lekkere keuzes.  

2. Historische pracht 

We beginnen onze citytrip in de wijk Santa Cruz, de gezelligste wijk van Sevilla met charmante straten, winkels en restaurants. We bezoeken daar een van de highlights: de Catedral de Sevilla en de Giralda toren. De kathedraal is een van de grootste van Europa en is echt een heel indrukwekkend gebouw, zowel vanbinnen als vanbuiten. Koop zeker tickets om te gaan kijken, en loop dan meteen even de Giralda toren in, met een geweldig uitzicht over de stad. 

Een andere bezienswaardigheid van de stad is Real Alcázar de Sevilla, het koninklijk paleis. Het is prachtig om te zien en ook de tuinen zijn de moeite waard om door te lopen. Als je een fan bent van Game of Thrones, moet je zeker gaan kijken, want hier zijn opnames gemaakt voor deze serie.  

Andere gebouwen die je niet mag missen in Sevilla: Casa de Pilatos en Palacio de las Dueñas. Stuk voor stuk hele mooie en indrukwekkende paleizen met mooie tegels en prachtige tuinen. Beklim de Torre del Oro en wandel daarna rond op de Plaza de España, het mooiste plein van Sevilla. Waar je ook even moet binnen gluren, is Hotel Alfonso XIII, een van de meest exclusieve hotels van Sevilla. Je kunt gewoon binnenlopen en een drankje drinken in het restaurant.  


Lees ook: 10 x de mooiste tuinen van Europa


3. Ritme van Sevilla: flamenco 

Je citytrip in Sevilla is niet compleet zonder een flamencoshow bij te wonen. We doen dat bij Teatro Flamenco en het is geweldig. De passie spat ervan af. De volgende dag bezoeken we ook nog Museo de Baile Flamenco, waar we de geschiedenis van flamenco leren kennen en ons onderdompelen in de kunst van flamenco. 

4. Culinaire ontdekkingen 

Spanje en tapas zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar, dus we gaan op tapastour. Met de fiets rijden we door Sevilla en maken een stop om tapas te eten bij Plaza de San Francisco. Nog meer lekker eten vind je in Mercado de Triana, een gezellige overdekte markthal in de wijk Triana. Iets verderop eten we aan de rivier bij Abades Triana, een prachtige plek met uitzicht op Torre del Oro. We testen nog veel andere restaurants voor je uit: 

  • El Sembrao (onze favoriet) 
  • Corral del Agua (met mooie binnentuin, vlak bij de kathedraal) 
  • Antiguadades (heerlijke tapas) 
  • El Rinconcillo (de oudste tapasbar van Sevilla) 
  • La Terraza 
  • La Mala 

Benieuwd naar nog meer tips over Sevilla? Ontdek hier nog meer tips en hotspots


Nog een laatste tip … Een citytrip met je dochter is niet compleet zonder shoppen, en dat doe je in Sevilla in de Calle Tetuan en Calle Sierpes. Dat waren mijn onmisbare tips voor een onvergetelijke 4 dagen in Sevilla. Deze stad is voor mij met recht een van de mooiste en leukste steden van Spanje: gemoedelijk, niet te groot, prachtige bouwwerken en pleinen, en niet te toeristisch. 

Lees meer over: Citytrips   Europa   Hotspots   Sevilla   Spanje  
Gerelateerde verhalen