3 x fun in en rond Legoland (Denemarken)

Op vakantie willen we allemaal een onvergetelijke beleving meemaken. Maar wanneer de kinderen aan je mouw trekken voor een dagje pretpark, breekt het zweet je uit. Think again! Wij gingen naar Legoland® Billund in Denemarken, en dat is méér dan gewoon een pretpark. Dompel je onder in de kleurrijke wereld van draken, prinsessen en tovenaars, en herontdek de mogelijkheden van duploblokken. Hier beleef je 3x fun.

1. Een dag Legoland® Billund

Wij vertoefden 1 volledige dag in Legoland® Billund, wat perfect is qua timing. Legoland® groeide namelijk uit van miniatuurpark gebouwd uit legoblokken tot een heus pretpark met rollercoasters, waterattracties en carrousels. Als je het park binnenkomt, raden wij aan om meteen rechtsaf te slaan. Zo kom je eerst de attracties tegen voor de allerkleinsten en pas daarna onderga je de thrills van de rollercoasters. We reisden met een 4-jarige en een 8-jarige die qua interesses niet verder uit elkaar konden liggen Toch maakten we gemakkelijk een planning met plezier voor allebei. Toen Bas met mama schreeuwend op de rollercoaster zat, ging papa met Elodie op zoek naar de paardencarrousel. Onze favoriete attracties? De Lego-canoes en de Falck Fire Brigade!

Praktisch: Legoland® ligt op 5 minuten rijden van de luchthaven. Een huurauto is hier heel handig. Of neem een bus op de luchthaven en stap uit bij de halte ‘Legoland/Lalandia’.

2. Waterpret in Lalandia® Billund

Als je denkt dat de pret ophoudt wanneer je Legoland® verlaat, heb je het mis. Speciaal voor alle jonge zielen is er ook Lalandia® Billund, met het grootste waterparadijs van Scandinavië: AquadomeTM.  Een waar tropisch indoor zwemparadijs met Europa’s langste wildwaterbaan, trechterglijbaan, een splashpark met kleinere glijbanen en nog zoveel meer. Lalandia® is ook de plek voor nog meer (indoor) vertier. Verschillende restaurants, shops en een bowlingbaan staan tot je beschikking. De binnenspeeltuin Monky Tonky en het indoor winterpark waar je in de winter kan skiën en sleeën, maken de beleving compleet.

Lalandia® ligt vlakbij Legoland® en sluit er perfect bij aan. Beiden brengen familieplezier op het hoogste niveau. Lalandia® is ook een vakantiepark waar je in een huisje logeert. Zo’n huisje en een huurauto geven je opmerkelijk veel vrijheid. De afwisseling tussen zelf koken in het keukentje en pizza afhalen in het park klonk ons als muziek in de oren.

3. Bouwen in Lego® House

Voor een complete Lego-ervaring bezoek je ook het Lego® House in het centrum van Billund. Geen standaard museum, maar een heuse speelervaring. Je bouwt en ontdekt er samen op los: maak raceauto’s en leef je uit met de duploblokken om kastelen of boerderijen te ontwerpen. Voor het Lego® House trek je het beste een halve dag uit. Parkeren doe je simpel in de ondergrondse parking vlakbij.

Tip: begin of eindig je bezoek met een etentje bij ‘Minichef’, het restaurant ernaast. Bas en Elodie vonden het een fantastische ervaring, want kinderen worden hier verteld dat het restaurant geen menselijke chefs heeft, maar Lego-mannetjes a.k.a. the Minichefs die je maaltijd bereiden.

Legoland®, Lalandia® en Lego® House waren voor ons de ideale aanvulling voor onze trip in Denemarken. Het land is niet gigantisch groot, dus je maakt van hieruit ook gemakkelijk andere uitstappen in de omgeving. En als je reist met Legofans (klein of groot), is het sowieso een onvergetelijke ervaring!

Lees meer over: Autovakanties   Denemarken   Europa   Familie   Hotspots  
Gerelateerde verhalen