Geluksmomenten op Kos met het gezin: Nick en Kirsten nemen je mee

Op vakantie met het gezin naar Kos is een goed en zonzeker idee. Waarom? De vlucht is niet al te lang, het tijdsverschil blijft beperkt tot een uur, er zijn prachtige stranden en veel leuke uitstappen. Sommige delen van het eiland zijn van alle gemakken en faciliteiten voorzien en sommige delen zijn totaal ongerept, alsof je door een maanlandschap rijdt. Ook de Griekse keuken oefent een grote aantrekkingskracht uit op de foodie in mij. Voeg daarbij nog een drie-eilandenboottocht met kans op het zien van dolfijnen toe, en dat maakt Kos een geweldig vooruitzicht voor ons. ‘Ons’, dat zijn mijn man Nick Schilder, onze kinderen Nikki, Julian en Jackie, en ik, Kirsten. Met deze geluksmomenten brengt een vakantie op Kos ons dichter bij elkaar als gezin.

Een goed begin…

We komen vroeg in de middag aan in ons hotel Blue Lagoon Resort. Een overzichtelijk opgezet resort met meerdere zwembaden en indrukwekkende glijbanen, 5 restaurants, fitness, privéstrand en een groot podium voor entertainment. Hier kan ik wel aan wennen! Ik zie meteen veel plekken waar onze kinderen uren plezier zullen beleven terwijl ik een paar bladzijdes op mijn e-reader lees. In een golfkarretje rijden we door het resort naar ons appartement met uitzicht op het zwembad. Best handig. Zo kan ik de kinderen snel omkleden en in zwembadmodus brengen, terwijl Nick en ik de koffers uitpakken en ons zonder afleiding installeren voor onze vakantie.

Duurzamer bezig

Blue Lagoon Resort heeft het fair travel label van TUI. Als je kiest voor een vakantie met dit label, draag je bij aan duurzamere vormen van reizen en vakantie vieren. Zo komt het fruit bij het ontbijt van het hotel van de boomgaarden in de buurt, de verlichting in het restaurant werkt op zonne-energie, en de wijn bij avondeten is van de wijnboeren in de regio. Ook dragen hotels met het fair travel label bij aan de lokale werkgelegenheid.

Wanneer ik het over het duurzamer label heb met een medewerkster bij het zwembad, merk ik dat het personeel van Blue Lagoon Resort goed op de hoogte is van hoe de accommodatie bijdraagt aan duurzaamheid. Ze zijn er trots op. Het hotel draagt bij aan de plaatselijke economie en is op veel fronten circulair ingericht. Er wordt geen plastic gebruikt, alles werkt op zonne-energie en in de Kids’ Club staan er duurzamere activiteiten op het programma. Je merkt het ook meteen als je het hotel binnenkomt: in de lobby staat een informatieboom voor kinderen met allemaal leuke weetjes en info over duurzaamheid.


Lees ook: Zo ga je luxe op vakantie, maar ben je óók nog eens heel duurzamer bezig


Een dagje uit op Kos

Kos heeft veel leuke hotspots om te gaan eten. Zo eten we op een van onze vakantiedagen ontbijt bij Tam Tam, een strandtent met een heel aangename sfeer, waar je na het ontbijt een verlaten wit zandstrand oploopt. Daar heeft Kos er wel meer van, die prachtige zandstranden. Het azuurblauwe water van de zee nodigt uit om een duik te nemen en het water is zo helder dat snorkelen een must is. Zo spotten wij zelfs een rode zeester.

Een activiteit die je echt niet moet overslaan, is een bezoek aan de warmwaterbron Embros Thermae, op ongeveer 12 kilometer van Kos-stad. Parkeer je huurauto aan de kust en dobber met z’n allen rond in het water van minstens 38 graden. Een unieke ervaring! Op de terugweg brengen we een bezoek aan een andere trekpleister: de karakteristieke windmolen van Antimachia die je in veel brochures over Kos ziet. Pal erachter zit een bijbehorend restaurant waar je koekjes kan bakken met je kinderen. Echt fijne ingrediënten om een leuke dag te hebben met het gezin.

Drie-eilandentour

En last but not least geef ik graag nog een tip mee. In de haven van Kos liggen een aantal schepen die je op een drie-eilandenrondvaart meevoeren. Via de TUI app boek je supersnel een ticket voor deze uitstap die ons langs schitterende eilanden brengt, waarvan sommige minder dan 50 inwoners tellen. En… het onbetwiste hoogtepunt van de vakantie: een kudde dolfijnen komt ons gedag zeggen. Kortom, we hebben ons Kos-telijk vermaakt.

We hebben genoten van deze prachtige vakantie op Kos. Voor meer Griekenland-inspiratie lees je deze blog over de mooiste stranden van de Griekse eilanden.

Lees meer over: Europa   Familie   Griekenland   Hotspots   Kos   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen