Inpakken en wegwezen: 7 slimme handbagage tips van een stewardess

Koffers inpakken, wat hebben we het gemist de afgelopen tijd! Voor de gemiddelde mens komt dit met een beetje geluk een aantal keer per jaar voor. Voor mij is het anders; voordat het coronavirus om de hoek kwam kijken, pakte ik mijn koffers een aantal keren per week inen mag ik dit dan ook als een van mijn talenten beschouwen. Om het inpakken van mijn koffers zo makkelijk mogelijk te maken gebruik ik lijstjes. Het verschilt per bestemming wat ik meeneem. Soms resulteert dit in een stapel koffers, de zogeheten TUI toren. Zelfs op Europese retourvluchten pak ik mijn bikini in: je weet maar nooit op welk strand je belandt.

Handbagage inpakken: wat heb je echt nodig

Een deel van de TUI toren, mijn handbagage, neem ik mee aan boord. Daarin vind je o.a. mijn boordschoenen (nee, ik loop niet de hele vlucht op hakken), schort, visa, vaccinatieboekje, medisch rapport en overige werkspullen. Alles wat ik niet nodig heb tijdens de vlucht of wat ik niet aan boord mag vervoeren, gaat het ruim in. Omdat we de bagagebakken nu niet mogen gebruiken, is de ruimte aan boord nog beperkter. Voor de spullen die je nodig hebt tijdens de vlucht, gebruik je een tas die onder de stoel voor je past. Neem je toch een trolley mee op reis, dan mag je deze gratis inchecken in het bagageruim.  Om je een handje te helpen met het inpakken voor je volgende vlucht, deel ik mijn handbagage tips. Dit heb je echt nodig tijdens de reis:

Reisdocumenten

Zonder ID of paspoort ga je niet mee op vakantie. Stop die dus zeker in je tas en zorg ook dat je gemakkelijk aan je reisdocumenten kan (paspoort, identiteitskaart, boardingpass, reservatiebevestigingen, etc.). Op de luchthavens heb je ze soms meerdere keren nodig. Vergeet deze keer ook de TUI fly COVID-19 verklaring te ondertekenen. Dit is namelijk verplicht om toegang te krijgen tot je boardingpass. Je kan het formulier hier downloaden en de verklaring moet online ondertekend worden tijdens je online check-in.

Geld

No worries, op de luchthaven, aan boord of op bestemming kan je altijd nog kopen wat je vergeten bent. Anders dan je van ons gewend bent, kan je tijdens je vlucht op dit moment alleen met bankkaart of creditcard betalen. Hou er wel rekening mee dat we een kleiner assortiment hebben, minder vaak langskomen en geen duty-free artikelen aanbieden.

Mondmaskers

Je hebt er wellicht al een paar keer kennis mee mogen maken: het mondmasker. Ook op de luchthaven en aan boord van onze vliegtuigen is het dragen daarvan verplicht. Zorg ervoor dat je er voldoende meeneemt voor zowel de heen- als terugreis, want iedere vier uur moet je je mondmasker vervangen.

Toilettasje

Het is altijd prettig om je even op te frissen aan boord. Daarom is het handig om bijvoorbeeld een toilettasje met handgel, zakdoekjes en reinigingsdoekjes mee te nemen aan boord.

Eten en drinken

Ook al is er wat te koop in het vliegtuig, in corona-tijdens is het aanbod iets minder. Simpelweg om besmettingsgevaar te voorkomen. Je doet er dus goed aan om zelf ook iets bij je te hebben. Zo eet je wanneer je zin hebt. De gefilterde lucht in de cabine is droog en door de hoogte verlies je veel vocht. Daarom is het belangrijk om veel water te drinken tijdens je vliegreis. Koop of vul een waterfles achter de douane voordat je gaat boarden en blijf gehydrateerd onderweg.

Warme kleding

Je gaat dan misschien naar een zonovergoten eiland waar het lekker warm is, maar eerst moet je nog een aantal uren vriezen, euh vliegen. In het vliegtuig kan het flink koud worden. Neem een vest, trui of sokken mee om lekker warm te blijven tijdens de vlucht.

Entertainment

Vliegt de tijd aan boord niet snel genoeg voorbij? Neem wat entertainment mee voor onderweg, zoals een boek, tijdschrift of een fijne podcast. Download de laatste afleveringen van je favoriete serie of leef je uit met het Inflight Entertainment en het Boeing bingewatchen kan beginnen. Vergeet dan alleen niet je eigen oordopjes mee te nemen. Zorg er ook voor dat je telefoon en tablet goed opgeladen zijn. Het is helaas niet toegestaan om een powerbank te gebruiken aan boord. In de Boeing 767 en 787 is er een USB-oplaadpunt aanwezig. Lege telefoons zijn hier verleden tijd. Vergeet dus niet je USB-kabel in je handbagage te stoppen!

Inpakken klaar? Vliegen maar! Hopelijk heb je wat aan mijn tips voor het inpakken van je handbagage. Neem voordat je op reis gaat, al onze corona-maatregelen op de luchthaven en aan boord nog eens rustig door. Zo zorg je ervoor dat je veilig en onbezorgd op vakantie kunt.

Luchtkusje,

Miss van Os

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie. Maar ook op bestemming vier je zorgeloos vakantie. Lees snel verder over al onze services voor vertrek en tijdens je reis.

Lees meer over: Achter de schermen   Inpaklijst   Travel hacks   Vliegen  
Gerelateerde verhalen