Het hele gezin op de latten: zo ziet een dag wintersport met kinderen eruit

De koffers zijn gepakt en het verlangen naar avontuur is er: je handen beginnen al te jeuken als je denkt aan de skistokken die je binnenkort vasthoudt. Als je skivakantie geboekt is, vraag je je misschien nog 1 ding af (of daarvoor al): hoe verloopt zo’n dag in de sneeuw nu eigenlijk? Daar kunnen we een heel specifiek antwoord op geven. Natuurlijk kan je wel eens een extra activiteit inplannen tijdens je week in de bergen; we denken dan aan een rondje rodelen of een stevige bergwandeling in een sneeuwwit landschap. Maar grosso modo ziet een doordeweekse dag er waarschijnlijk zo uit:

8u: Rise and shine

Als je tegen 8u opstaat, heb je voldoende tijd om je rustig klaar te maken. In principe kan je vanaf 8u30 de piste op, maar als je met kinderen reist, is dat eigenlijk niet aan de orde. Zij worden om 9u45 bij de skischool verwacht, dus wij kiezen ervoor om samen te genieten van een uitgebreid ontbijt in het hotel.

9u15: Maak je klaar

Het zal je niet verwonderen dat een wintersportvakantie qua organisatie niet te vergelijken valt met een relaxvakantie in het warme zuiden. Het enige wat je dan niet mag vergeten, is je zwembroek en verder ben je altijd ‘good to go’. Als je de sneeuw opzoekt, is het organisatorisch wat ingewikkelder. Heeft iedereen zijn thermisch ondergoed aan, vinden we iedereens handschoenen en muts terug en nemen we een skibril of een zonnebril mee? Wij hebben het getimed: een gezin van 4 na het ontbijt skipiste-klaar krijgen duurt 30 minuten. Dat is inclusief de worsteling met skibotten en -latten, maar exclusief de korte wandeling naar de skischool (die zich in ons geval recht tegenover het hotel TUI BLUE Fieberbrunn bevindt).

10u: Tijd voor de les

De skilessen voor Elodie zijn dagelijks van 10-12u en van 13-15u. Uiteraard wil je daar niet op het laatste nippertje komen aanrennen en daarom vraagt men om rond 9u45 klaar te staan. Voordat alle kinderen in de ski’s zijn geholpen, zijn we snel 15 minuten verder. Zodra Elodie de ski’s onder heeft gebonden, brengen we Bas snowboardleraar. Een high five en vuistje later zien we hen rustig richting skilift slenteren. Klaar voor een nieuwe portie snowboardavontuur! Nog geen twee minuten later zitten ook wij in de lift richting het hoogste punt van de berg: klaar voor enkele fameuze afdalingen!

12u: Tiroler Gröstl en Kaiserschmarren

Wanneer we om 12u twee enthousiaste, maar hongerige kinderen oppikken van de skischool, haasten we ons snel weer naar de lift. We eten het liefst in de bergen, met weidse vergezichten. Feest voor de kinderen, want enkel op de skipiste eet je pizza of frietjes als lunch en proef je dat de Tiroler Gröstl beter smaakt dan hij eruit ziet. Een uurtje om wat op te warmen en bij te tanken, want de namiddag brengt gegarandeerd nog meer skiplezier!

13u: Weer op de latten

Elodie volgt groepsles die ook in de namiddag wordt georganiseerd. Je kiest eigenlijk zelf of de kinderen alleen in de voormiddag, alleen in de namiddag of beide gaan. De eerste dag volgt Elodie alleen in de voormiddag de les, maar haar enthousiasme is zo groot, dat ze al snel elk vrij moment op de kinderpiste van de skischool wil doorbrengen. Bas gaat in de namiddag met ons mee naar boven en komt tot onze verbazing redelijk goed beneden. Toegegeven, je boet wat in aan tempo, maar het plezier is zo groot!

15u30: Après ski

Na het skiën is het tijd voor een warme chocomelk of pannenkoek. De muziek kan je je er zelf wel bij voorstellen. Van Anton aus Tirol tot Country Road, je kan het zo gek niet bedenken of je kinderen zingen het na drie dagen mee. In januari zakt de zon om 16.30 achter de bergen en op een zonnige dag pik je de rode avondgloed nog graag even mee.

16u30: Zwemmen

Wij hebben het echt getroffen in hotel TUI BLUE Fieberbrunn. Niet alleen kijken we vanuit het terras van onze kamer uit op de skipiste, één verdieping lager wacht de wellness op ons. Dat betekent sauna en wellness voor zij die zonder kinderen reizen, maar ook zwembadplezier voor gezinnen. Niks beter dan het warme vochtige klimaat van het binnenzwembad van je skiresort. Even helemaal tot rust komen.

18u: Dinner is served

En dan eindelijk… Avondeten! Met keuze tussen een vlees-, vis-, of vegetarisch hoofdgerecht zit het elke dag wel goed. De kinderen mogen kiezen aan het buffet waar ze –met verplichte toevoeging van enkele groenten van het slabuffet– spaghetti, worst, puree, gebakken aardappelen of friet kiezen. Het eerste deel van onze gezellige avond brengen we steeds samen door, maar vanaf het moment dat ons voorgerecht en hun hoofdgerecht verorberd is, schieten ze van tafel richting speelhal om vriendjes te maken. En daar, in het gejoel en gewoel van spelende kinderen, vinden de onze hun plezier.

20u: Zzzz

Morgen is er weer een dag, dus oogjes dicht en… Zzzz voor de kinderen terwijl mama en papa nog wat Netflixen.

Twijfel je toch nog over je eerste skivakantie met kinderen? Lees over onze eerste ervaring met het gezin op wintersport. Voor alles is een eerste keer! Goed voorbereid op vakantie naar Oostenrijk? Lees over de huidige corona-maatregelen die in Oostenrijk gelden.

Lees meer over: Europa   Familie   Hotspots   Oostenrijk   Skivakanties  
Gerelateerde verhalen