Hippiemarkten op Ibiza: 4 x hier wil je naartoe

Lees onze blog over me-time op vakantie en je weet: een moment voor jezelf maakt je heel gelukkig. Last van schreeuwende kinderen en discussiëren over waar te dineren maken we allemaal wel eens mee op vakantie. Niet echt relaxed. Voor jezelf kiezen en doen wat jij leuk vindt, mag echt. En wat is nu beter dan een dag shoppen? Het is zelfs wetenschappelijk bewezen: van bewegen word je gelukkig én relaxed. Zo is een hippiemarkt op Ibiza bezoeken eigenlijk gewoon heel goed voor je. Wij tippen de leukste hippiemarkten van Ibiza.

Hippie-eiland Ibiza

Het Spaanse eiland Ibiza is geliefd om zijn idyllische baaien en bruisende nachtleven. Geen wonder dat toeristen van over de hele wereld hier hun vakantie willen doorbrengen. Maar Ibiza heeft ook een ander gezicht. Dat van de hippies. Iedere dag is er wel een markt waar je naar de meest kleurrijke sjaals, mooiste handgemaakte sieraden en vrolijkste vintage tassen speurt. Goedkoop die ene tas op de kop tikken geeft een voldaan gevoel. En je hebt meteen een leuk aandenken aan de vakantie op Ibiza te pakken. Hier moet je zijn:

1. Las Dalias

Niet ver van de populaire badplaats Santa Eulalia (aan de oostkust van Ibiza) vind je Mercadillo Las Dalias. Deze kleurrijke vlooienmarkt ligt bij het dorp Sant Charles de Peralta tussen de groene heuvels van Ibiza. Met meer dan 200 kramen is het hét walhalla voor shopaholics. Je scoort er niet alleen kleding en sieraden. Tussen het shoppen door smul je van een tinto de verano en een portie churros met chocolade. Typisch Spaans om dat te doen tussen de lunch en het diner door. Ondertussen maken de deuntjes van de gitarist de ervaring compleet. Goed om te weten is dat Las Dalias in de zomermaanden iedere zaterdag open is en dat je een paar euro kwijt bent voor het parkeren. Tip: bezoek van juni tot september de Night Markets van Las Dalias. Dan struin je na zonsondergang langs de verlichte kramen. Een unieke ervaring!

2. Punta Arabí

Al sinds 1973 bestaat de hippiemarkt van Punta Arabí bij het plaatsje Es Canar. Ook deze hippiemarkt vind je aan de oostkust van Ibiza. De markt begon met vijf kramen; een met zoete lekkernijen, een met schapenwollen truien, een kraam waar puppy’s werden verkocht, kinderen die speelgoed ruilden en een vrouw uit India die handgemaakte sieraden te koop aanbood. Muzikanten die viool en gitaar speelden zorgden voor het echte hippiegevoel. Inmiddels is de markt van Punta Arabí uitgegroeid tot een van de meest populaire hippiemarkten van Ibiza met meer dan 500 kramen. Nog altijd tik je er handgemaakte sieraden en wollen truien op de kop. En bij de eet- en drinkgelegenheden staan paella, sangria en polvorones (kaneelkoekjes) op de menukaart. De markt is tussen april en oktober elke woensdag geopend en zelfs met een boottocht vanuit Ibiza-Stad, Santa Eulalia, San Miguel, Portinatx of San Antonio te bereiken. Op de terugweg genieten van de wind door je haar en het uitzicht op de grillige kliffen is de ideale ontspanning.

3. San Jordi

In het zuiden van Ibiza, niet ver van het vliegveld op het eiland, ben je iedere zaterdagochtend welkom op de hippiemarkt van San Jordi. Begin het bezoek aan de rommelmarkt met een café con leche en een croissant om daarna langs de kramen te kuieren. Antieke meubels, vintage kleding en speelgoed zijn hier in overvloed. Omdat veel verkopers zelfs spullen uit hun autokoffer verkopen, krijgt de markt op de paardenracebaan (hippodromo) vaak het stempel chaotisch. Toch is de markt van San Jordi populair en naarmate de ochtend vordert, wordt parkeren lastig. Ben je snel gestrest? Laat deze hippiemarkt op Ibiza dan liever links liggen. Wie tijdens het shoppen wil genieten van livemuziek van gitaristen en flamenco-artiesten is hier wel aan het juiste adres. Vergeet je bij de kramen niet af te dingen? Dat is op een hippiemarkt op Ibiza eerder regel dan uitzondering. En wedden dat je ’s avonds stiekem heel trots bent op die paar euro korting op je nieuwe handtas?

4. San Juan

Authentiek, sfeervol en helemaal niet commercieel is de hippiemarkt van San Juan. Het gelijknamige dorp ligt in het noorden van Ibiza, omringd door glooiende heuveltoppen. Omdat de hippies van Ibiza voornamelijk in deze regio wonen, kun je de markt van San Juan een échte hippiemarkt noemen. Handgemaakte beelden, unieke sieraden en kleurrijke kledingstukken koop je op de zondagsmarkt rond de kerk. Tussen 10:00 en 14:00 uur struin je langs de kramen waar de hippies vaak nog aan hun koopwaar sleutelen. Tussendoor zorgen de kramen met Spaanse croquetas en vinos ervoor dat ook je inwendige ik niets tekort komt. Omdat de markt niet heel bekend is, kun je het snuffelen bij de kramen gerust rustgevend noemen. Hier geen ellenbogenwerk. En kom je een mooie riem tegen? Onderhandel dan over de prijs en maak je partner ’s avonds blij met een uniek cadeau. Heeft hij je niet voor niets even moeten missen.

Lees meer over: Europa   Hotspots   Ibiza   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen