Kijk mee hoe onze engineers de vliegtuigen onderhouden

We kunnen allemaal niet wachten om onze koffers te pakken en in het vliegtuig te springen. Onze engineer Dustin zorgt ervoor dat je veilig naar je favoriete vakantiebestemming vliegt zodra het weer kan. Eerder toonde Dustin al hoe we de vliegtuigen parkeerden aan het begin van de coronacrisis. Nu neemt hij ons opnieuw mee achter de schermen. Ben je ook benieuwd naar wat er allemaal bij het onderhouden van onze vliegtuigen komt kijken? Lees en bekijk het hieronder.

Hoe hou je een motor schoon?

Wist je dat een vliegtuigmotor vanbinnen erg schoon is? Deze wordt door de seal en de kap beschermd tegen stof en vuil. Daarnaast onderhouden ik en mijn collega’s de motoren natuurlijk goed.

Wat is een birdstrike?

Bij een birdstrike vliegt een vogel tegen het vliegtuig aan. Helaas vliegt de vogel soms ook door de motor. Wat doen we dan? Dan maken we de motor helemaal schoon en krijgt die een extra inspectie.

Wat check je voordat een vliegtuig vertrekt?

Wist je dat we het vliegtuig waarin je naar je vakantie vliegt grondig inspecteren voordat je vertrekt? Dit noemen we pre-flight checks. Belangrijke punten die we standaard controleren, zijn de motoren, vleugels, wielen en remmen.

Engineers zoals Dustin werken dag en nacht om je vlucht zo veilig mogelijk te maken. Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Kan je ook niet wachten om weer boven de wolken de vliegen?

Lees meer over: Achter de schermen   Kennismaken met  
Gerelateerde verhalen