Hé Honeymoon: op huwelijksreis naar de Malediven

Alle clichés zijn waar: zeg je honeymoon, dan zeg je Malediven. Want een huwelijksreis naar de Malediven is er een uit de boekjes. Wegdromen op een poederwit strand, check. Elkaar diep in de ogen turen en goede gesprekken voeren boven een bord lekker eten, check. Champagne drinken bij een roze-gekleurde zonsondergang, check. Een romantische film kijken onder een dak van lampjes, in slaap vallen in een hangmat tussen de palmbomen, knuffelen in de branding, hand in hand de horizon tegemoet wandelen, je alleen op de wereld wanen op een verlaten zandbank… Check, check, check. Ja hoor, alles, maar dan ook echt alles wat in de honeymoonboekjes staat wordt op de Malediven afgevinkt. En dat valt geen moment tegen. En saai wordt het ook niet. Toegegeven, dat laatste ligt uiteraard ook aan je kersverse echtgenoot. Maar heb je goed gekozen, dan is een huwelijksreis naar de Malediven een onvergetelijke droom.

Op en top romantiek

Hoewel wij al een paar jaar ringdragers zijn, gezegend met een klein ventje, zien we bijna iedere dag een ander stelletje dat tijdens zonsondergang trouwfoto’s maakt. Vanaf een afstandje, met onze billen in de lauwe zee, kijken we toe en mijmeren over onze eigen bruiloft. Hoe kunnen we anders met al die romantiek om ons heen! En het personeel van het Riu Palace Maldivas doet er werkelijk alles aan om de droom intact te houden. Ze staan klaar met wat je nodig hebt nog voordat je wist dat je het wilde. Ze zorgen voor handdoeken gevouwen als dieren (rozenblaadjes inclusief) op je bed en schenken de glazen continu vol, zelfs aan je strandstoel. Wil je een dag je hotelkamer niet uit, dan doe je dat vooral niet: er is roomservice aanwezig.

Live muziek en lekkere wijn

Al is het eigenlijk echt zonde om je kamer niet uit te komen. Wij vinden de drink aan de bar iedere avond op het strand een van de fijnste momenten van de dag. Er staat een kleine, opvallend goede live band easy listening muziek te spelen en de wijn is al even opvallend goed. We spelen spelletjes, kletsen met elkaar en met een toevallige voorbijganger. Op zondag wandelen we de brug over naar het buur-resort waar die avond een film onder de sterren speelt: altijd een romantische klassieker. Honeymoon zei je toch?

Lees meer over: Azië   Hotspots   Malediven   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen