Deze hotspots op Curaçao zijn om verliefd op te worden

Dansen op de Curaçaose blues, lekker snacken bij een truk’i pan of juist liever de Christoffelberg beklimmen om het mooiste uitzicht vast te leggen. Er zijn heel wat hotspots op Curaçao om te ontdekken. De mooiste plekken zetten we voor je op een rij. Duurt het even tot je volgende vakantie en werk je voorlopig nog thuis? Dan is een workation naar het zonnige eiland misschien wel precies wat je nodig hebt …

Cultuur snuiven in Willemstad

Bovenaan de lijst met hotspots op Curaçao schittert Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Het is de ideale plek om de cultuur van het eiland te leren kennen. En dat doe je op je eigen tempo. Of zoals de locals zeggen: poko poko. Want haast kennen ze hier niet. Stap in de wijk Otrobanda het museum Kura Hulanda binnen. Hier ontdek je alles over de culturele mengelmoes op het eiland, de eerste bewoner en de slavernij. Verder wordt de cultuur op Curaçao gekenmerkt door muziek en het bruisende nachtleven. Dans op de verschillende muziekstijlen zoals de carnavalsmuziek Tumba of de Curaçaose blues, ook wel Tambú genoemd. En er klinkt ook altijd wel ergens, ongeacht het tijdstip, salsamuziek uit de speakers. Bestel daar een cocktail met de likeur Blue Curaçao bij en het feest is compleet.

Kleurrijke Instagram hotspots op Curaçao

Kijk eens goed om je heen wanneer je door Willemstad slentert. Er zijn allerlei kleurrijke Instagramwaardige hotspots op Curaçao. Natuurlijk ken je de gekleurde koloniale huizen aan de handelskade. Poseer voor de mooiste foto op de 168 meter lange Pontjesbrug. Overdag heb je de kleurrijke huizen op de achtergrond en ’s avonds is de brug verlicht in alle kleuren van de regenboog. Maar er is nog veel meer te zien. De wijken Punda, Pietermaai en Scharloo zijn versierd met indrukwekkende muurschilderingen van straatkunstenaars. Zo bewonder je in Scharloo de schildering 3 o’clock romance van Francis Sling. Het blauwe pand met de gele Kibrahacha boom springt direct in oog. En achter het Curaçao Maritiem Museum word je getrakteerd op de grote muurschildering van een vader en zoon die gaan vissen.

Snacken bij de truk’i pans

Verse visgerechten eten bij trendy restaurants, leguaan proeven bij Jaanchi’s op Westpunt (ja, echt) en nippen van verfrissende cocktails bij de strandbars: overal vind je culinaire hotspots op Curaçao. Wil je eten als een echte local? Ga dan lekker snacken bij een truk’i pan. Deze sfeervolle foodtrucks vind je gewoon langs de weg. Verwen jezelf met een vitamineboost met een verse smoothie van De Groene Batido Truck of loop naar Asis Fruitwagen voor heerlijk vers fruit. En na een paar drankjes of cocktails smaken de burritos van Hot Pepper het lekkerste. Of smul bij de truk’i pan ‘Grote Berg Patat’ van de bekende snacks en natuurlijk … patat.

De mooiste plekken in de natuur

Ook voor de natuurliefhebbers zijn er genoeg hotspots op Curaçao. Eigenlijk te veel om allemaal te benoemen. Maar voor wie echt de natuur in wil, is een bezoek aan het Christoffelpark een aanrader. In dit natuurpark van 2.000 hectare groot vind je honderden verschillende soorten cactussen. Wist je dat de Kadushi cactus wel 12 meter hoog kan worden? Klim voor het mooiste uitzicht naar de 377 meter hoge Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland. Je kijkt uit over de helderblauwe Caribische zee en bij helder weer zie je Bonaire al in de verte liggen. Ook leuk om te doen: spot de roze flamingo’s op de zoutpannen van Jan Kok of neem je snorkel mee en neem een kijkje in de onderwaterwereld op de mooiste stranden van Curaçao.


Wil je heel het eiland verkennen? Doe dan de zelfgeleide eilandroadtrip door Curaçao.


TUI workation op Curaçao

Wist je dat je deze hotspots op Curacao ook perfect kunt combineren met je werk? Met een workation van TUI combineer je vakantie met werken. Hoe dan? Verblijf bijvoorbeeld in TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort. De appartementen en bungalows hebben alles wat je nodig hebt voor een comfortabele werkplek. En wedden dit zonnige eiland extra inspiratie en motivatie geeft om even goed door te werken? Want zeg nu zelf, thuiswerken is een stuk minder erg met uitzicht over zee.

Lees meer over: Hotspots   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen