Hotspots Parijs: ontdek de 5 leukste tips met een vriendin

Op citytrip zet je stappen. Veel stappen. Wij, Fleur en ik, zetten er welgeteld 60.000 door heel Parijs. Maar zo hebben we wel de beste hotspots en leukste activiteiten voor jou ontdekt. Parijs is bruisender dan ooit, met overal een gezellige sfeer, hippe bars en Instagrammable restaurants waar je je tussen de locals mengt. Na een verrassend korte rit van 1,5 uur met de Thalys vanuit Brussel zijn we klaar om Parijs te verkennen. Dit zijn onze 5 hotspots Parijs voor je eigen vriendinnentrip naar de Franse hoofdstad.

Hotspot 1. Beklim de Eiffeltoren

Een klassieker, maar toch doen: bezoek de Eiffeltoren. Met onze skip-the-line tickets wandelen we samen met de gids onder de indrukwekkende toren rechtstreeks door naar de lift die ons naar de 2de verdieping brengt. Hier heb je een weids zicht over de stad waar je highlights spot zoals de Sacré-Cœur, de Dôme des Invalides waar Napoleons graf ligt en La Défense. Op de 1ste en 2de verdieping loop je rondom rond de Eiffeltoren en bewonder je elk stukje van Parijs. Zo heb je ook genoeg plekken om een foto van jullie samen te maken of een gekke TikTok op te nemen. Fototip: Rue de l’Université. Hier sta je tussen vele anderen met hetzelfde idee, maar even wachten tot je de perfecte shot hebt en dan is het het echt wel waard.

Hotspot 2. Gezellig Montmartre

Deze kunstenaarswijk ken je vast en zeker. De zon die eindelijk door de wolken piept, maakt onze wandeling door Montmartre extra fijn. Op het bekende plein Place du Tertre lopen we voorbij talrijke kunstenaars met hun portretten en stillevens. Ook de straatjes rond dit plein zitten vol Instagram hotspots. Zo heb je La Maison Rose, een knus restaurant met roze muren en omringd door groen. De kasseistraten maken het plaatje af. Of als dit te fleurig voor je is, maak dan een foto bij het ietwat spookachtige huis aan de overkant. Voor iedere stijl wat wils. Nog een leuke fototip: net naast de Sacré-Cœur vind je The Sinking House. Nee, dit huis zakt niet echt weg in het gras, maar het is wel een leuke optische illusie. Kan jij het namaken?


Lees ook: 5 x hierom wil je met een vriendin op vakantie


Hotspot 3. Emily in Paris achterna

Fleur is een echte fangirl van deze Netflix-serie, dus de belangrijkste plaatsen van Emily in Paris mogen we niet achterwege laten. Het restaurant Terra Nera, de bakkerij Boulangerie Moderne en Emily’s appartement. Wist je dat deze plekken allemaal in dezelfde straat liggen? Vergeet niet een selfie te nemen met een heerlijke pain au chocolat die je in dezelfde bakkerij als Emily koopt. Deze eten we op onder de stralende zon in Jardin du Luxembourg, iets verderop. In dit park komen de Parijzenaren samen in het weekend en heerst een uitgelaten, maar gezellige sfeer. Doorheen het park staan genoeg stoelen en op de vijver spelen kinderen met bootjes.

Hotspot 4. Sfeervol Le Marais

“Le Marais, het lijkt wel op een dorp middenin Parijs”, horen we een local zeggen wanneer we vragen naar restauranttips. Benieuwd gaan we op zoek naar deze wijk, die niet ver van het Centre Pompidou ligt. We lopen door sfeervolle straten met boetieks en kunstgalerijen, levendige bars en restaurants, vol met locals die genieten van hun vrijdagavond. We eten een stevige hamburger in Little Café, gevolgd door frisse mojito’s.

Hotspot 5. Shoppen in Parijs

Shoppen is voor velen een must tijdens een vriendinnentrip. Niet ver van Le Marais ligt Les Halles, een indrukwekkend shoppingcenter. Les Halles doet ook dienst als metrostation, dus we gaan met al onze winkeltassen gemakkelijk terug naar ons hotel. Ook vind je in Les Halles veel restaurants, en zelfs een cinema en zwembad. Shopaholics slaan natuurlijk ook niet de wereldbekende Galeries Lafayette over. In de winkelstraat Boulevard Haussman vind je drie gebouwen van deze warenhuisketen. We gaan binnen in het hoofdgebouw en lopen door gangen vol exclusieve merken op maar liefst zes verdiepingen. Hier ben je wel een hele dag zoet. Kijk zeker ook eens omhoog naar de prachtige koepel. Daarna drinken we op het dakterras een glas wijn en genieten we van een adembenemend uitzicht over Parijs. Dat is zeker leuk bij het vallen van de avond wanneer de Eiffeltoren schittert. Aan de overkant van de straat stappen we nog binnen bij Galeries Lafayette Gourmet met veel eetstandjes waar je macarons en andere lekkernijen koopt.

Ook lekker eten en drinken mag niet ontbreken tijdens een citytrip met vriendinnen. Naast deze leuke activiteiten en hotspots van Parijs ontdekten we ook de beste brunch- en dinerhotspots in Parijs.

Lees meer over: Citytrips   Frankrijk   Hotspots   Parijs  
Gerelateerde verhalen