Waarom Ibiza meer is dan een feesteiland

“Om te gaan feesten?” Dat krijg je meestal te horen als je vertelt dat je op vakantie gaat naar Ibiza. Ook blogger Yannick De Pauw had dezelfde vraag in zijn hoofd gestompt toen hij er voor ons op ontdekking ging. Waarom zou een mens anders naar het Oh Oh Cherso van Spanje gaan? We spreken eind oktober, wanneer België al lang kreunt onder winterkoude en elk extra streepje zon op je snoet van goudwaarde is. Dan zit je met gemiddeld 20 graden zo slecht nog niet op Ibiza. En wat bleek, Ibiza heeft veel meer in petto dan een nachtje clubben in Ushuaïa of Pacha. Hier volgen onze aanraders om op Ibiza even te ontsnappen van de drukte en de dance beats.

1. Dineren bij zonsondergang op Cala Comte

Er zijn plekjes genoeg in Ibiza om rustig te dineren bij het mooiste wat de zon te bieden heeft: haar dagelijkse dans richting horizon met alle kleuren die daarbij komen loeren. Kies bijvoorbeeld voor Cala Comte, een populair plekje bij de locals. Overdag een gezellige badplaats, bij valavond een verzamelplaats voor menig selfie-liefhebber die graag kusjes richting camera’s werpt. Eten kan je vlakbij in Sunset Ashram. Deze plek is wel ietsje prijziger, maar de kwaliteit van het eten en zeezicht maakt veel goed.

2. Ibiza Old Town / Eivissa

Ibiza stad zelf heeft ook verrassend veel fijne steegjes en gezellige barretjes. Je kan er gemakkelijk een halve dag rondkuieren en kiekjes trekken. Vanop de stadsmuren kijk je uit over de jachthaven. Wil je ook je garderobe nog eens een update geven kan je hier naar believen je kooplust (en portefeuille) bovenhalen. Je verwacht hier misschien de partyscene aan te treffen, maar overdag bleef die opvallend afwezig op enkele grote affiches na. Het stadscentrum is gezellig en idyllisch en ideaal voor een frisse pint en wat cultuur!

3. Zoek de mooiste baaitjes

Met een huurauto kan je op een paar uurtjes het hele eiland verkennen. In het noorden vind je rustigere baaitjes. Snorkel en flippers mee naar stranden zoals Cala d’Hort, Cala Llentia of Cala d’en Serra. Het is er zelfs in oktober nog warm genoeg voor een verfrissende plons in het water. Ook in Portinatx of Xaracca komt je wilde zeemanshart tot rust. Eten kan je superlekker in Los Enamorados.

4. Overnacht in TUI MAGIC LIFE Cala Pada

Ook al hou je misschien niet altijd van de typische all-inclusive vakantie formules, in dit TUI paleis hebben gasten een eigen appartementje met een gezellig terras. Het domein is voldoende groot om de vele gasten te herbergen. Ideaal voor jonge gezinnen die zich een weekje lang willen laten verwennen met lekker eten en mooie zwembaden. De animatie is niet pusherig, de activiteiten ‘s avonds worden wel grappiger met de nodige drankjes. Je zit er trouwens ook vlak bij de grootste hippiemarkt van het eiland, die ook zeker een bezoekje waard is.

5. Es Vedra en een catamarantocht naar Formentera.

De bizarre rotsformaties van Es Vedra. Sommige locals geloven dat dit stukje eiland het laatste overblijfsel is van het mythische eiland Atlantis. Er gebeuren ook vaak gekke dingen door het sterke magnetische veld rondom Es Vedra. Ideaal om een boottochtje te maken. In de catamaran zie je bij het buitenvaren op weg naar Formentera de rotsformatie opdoemen. Snel een paar kiekjes voor je dagtocht naar het andere eiland. Een boottocht via Espalmador, een klein eilandje met zachte zandstranden, geeft je de kans om enkele uren te relaxen.

Zo heeft Ibiza uiteindelijk veel meer in z’n mars dan we op het eerste gezicht hadden gedacht, niet?

Lees meer over: Europa   Hotspots   Ibiza   Spanje   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen