Inpaklijst voor cruise: heb je alles?

Je bent al aan het aftellen. Nog even en je gaat op cruise. Wat je allemaal meeneemt op cruisevakantie? Wij maakten een handige inpaklijst voor je, zodat je de belangrijkste spullen in ieder geval bij je hebt.

Cruise checklist

Inpakken voor een cruise ging nog nooit zo vlot. En nu snel weer genieten van je vakantiekriebels. Fijne reis!
Download de volledige cruise inpaklijst.

Denk je ook aan…

Kledingvoorschriften voor het diner. Een galajurk of smoking is meestal niet nodig, maar nette kleding is zeker aan te raden. Een dikke jas of trui voor een eventuele kille wind op open zee.

Denk je ook aan…

Ben je zeeziek, maak dan een watje nat en stop het in je oor.

Denk je ook aan…

Een verrekijker en je fototoestel. Op cruise heb je vaak een mooi uitzicht. Speur de horizon af met je verrekijker of maak een paar foto’s.

Denk je ook aan…

Het aantal koffers. Op cruise heb je geen last van een bagagebeperking, maar de ruimte in de hut is beperkt. Hier geldt dus: less is more. Toch nog iets vergeten? De meeste cruiseschepen hebben winkels aan boord.

Ook handig om te weten: wifi is niet gratis op een cruise. Ook heb je niet altijd verbinding op zee. Download daarom vooraf leuke films op Netflix en maak een Spotify afspeellijst aan. Doe ook een bikini/zwembroek en zonnebrand in je handbagage, zodat je meteen kan genieten. Je koffers worden namelijk naar de hut gebracht.

Heb je eerst nog een vlucht voordat je aan boord stapt, dan hebben we nog wat handbagagetips voor je.

Lees meer over: Cruises   Inpaklijst  
Gerelateerde verhalen