Instagram hotspots op Kreta: 50 tinten blauw

Kreta is ongelooflijk fotogeniek met overal het perfecte kader voor schitterende foto’s. Een blauwe hemel, witte huizen en waar je ook bent: steeds een prachtig uitzicht op de zee. Het beste moment om foto’s te maken is zonder twijfel bij het opkomen en het ondergaan van de zon: de lichtinval is optimaal en de romantische, warme en vredige sfeer van het eiland leg je zo op beeld vast. Hier vind je mijn 4 instagramwaardige hotspots op Kreta.

Chania

Aan de noordwestkant van Kreta ligt Chania met een eeuwenoude haven, smalle kleurrijke straten en restaurants met zicht op zee. Dit is de plek voor je perfecta Instagram kiekjes. We huren een wagen bij Sunny Cars, en dit is helemaal veilig. Sunny Cars maakt de huurauto’s grondig schoon na elke klant, met extra aandacht voor het stuur, de versnellingspook en de autosleutel. Eenmaal ter plaatse vragen we aan de bewoners welke plekken ze ons aanraden. Aarzel nooit om tips aan locals te vragen, zij zijn namelijk vaak de beste raadgevers. Voor de mooiste foto’s van Chania wacht je op zonsondergang. De haven baadt dan in adembenemende kleuren en zo wordt elke foto een zomerse herinnering.

Het strand Seitan Limani

Hier geniet je in alle rust van een klein strand, ingesloten door rotsen en turquoise water. Een extra voordeel: het is nog onbekend bij toeristen. Hier houd je je dus optimaal aan de social distancing regels. Kristalhelder water en een prachtig perspectief vormen samen die perfecte foto voor je Instagram feed. En vaak zie je hier tussen de rotsen een berggeit opduiken die gewillig poseert voor de foto.

De lagune van Balos

Ons bezoek aan deze plaats danken we aan TUI. Bij het zoeken naar leuke dagtrips valt ons oog op een korte boottocht naar de lagune van Balos. Vanuit Kastelli vertrekken we naar het schiereiland Gramvoussa. We varen langs grotten, kliffen en een Venetiaans fort, om uiteindelijk aan te komen bij de lagune van Balos: een schiereiland met witte stranden, kraakhelder water en weidse uitzichten. Hou je fototoestel in de aanslag. Het strand van Balos wordt beschouwd als het mooiste van Kreta en misschien zelfs wel van de hele Middellandse Zee. Eentje om aan te vinken op je bucketlist!


Lees ook: Romantiek op Kreta: luxe hotels en romantische to do’s


Het fort van Rethymnon

Dit fort is een van de belangrijkste historische overblijfselen van Kreta. Het werd al in de 16de eeuw gebouwd door de Venetianen. Je loopt rondom het volledige fort met een 360° zicht op de stad Rethymnon en de zee. Het uitzicht is er indrukwekkend en de zonsondergang onvergetelijk.

Met deze tips kom je thuis met perfecte foto’s van je onvergetelijke vakantie naar Kreta. Nog meer tips voor de perfecte vakantiefoto’s? Lees dan eens de tips van Micky Hoogendijk over hoe je het best foto’s maakt met je telefoon.

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie. Maar ook op bestemming vier je zorgeloos vakantie. Lees snel verder over al onze services voor vertrek en tijdens je reis.

Lees meer over: Europa   Griekenland   Hotspots   Kreta   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen