Intercontinentale vluchten: 4 tips om lange vluchten door te komen

Nu we de koude wintermaanden ingaan, is het heerlijk om uit te kijken naar een zonovergoten strandvakantie. Voor die zonnestralen moet je in de winter meestal wel lang vliegen. Zo’n lange vliegreis is misschien niet jouw favoriet, maar met deze 4 tips om lange vluchten door te komen, vliegt ‘ie vast vliegensvlug voorbij.

1. Reserveer je voorkeursplek in het vliegtuig

In het vliegtuig zijn er meerdere soorten zitplekken en zitcomfort. Zit je liever bij het raam of gangpad? Kies je voor meer beenruimte bij de Economy Plus service of ga je voor extra verwennerij bij de Deluxe service? Bedenk van te voren waar je graag zit in het vliegtuig en reserveer je favoriete stoel. Zo zit je met optimaal comfort tijdens de intercontinentale vlucht. Regel dit van tevoren zodat je zeker bent van je gekozen plek.

TIP: als je zo min mogelijk gestoord wil worden tijdens de vlucht, is de zitplaats aan de raamzijde, verder van toiletten en boordkeukens ideaal.

2. Kijk series en films aan boord van je intercontinentale vlucht

Grote kans dat je je favoriete series en films voor de vlucht downloadt, maar er is ook genoeg vliegvertier op het entertainmentsysteem aan boord. De crew deelt aan het begin van de intercontinentale vlucht oordopjes uit zodat het ‘Boeing bingen’ kan beginnen.

TIP: Een huilende baby achter je? Zorg zelf voor een noise cancelling koptelefoon en een fijne vakantieplaylist, en je hebt nergens last van. Je waant je heerlijk in de wolken met Sinatra’s ‘Come fly with me, let’s fly, let’s fly away’.

3. Maak een praatje met de crew

Op de intercontinentale vlucht ben je in goede handen, de stewards en stewardessen staan op elk moment voor je klaar. Maak gerust een praatje met de crew als je even wat afleiding zoekt tijdens de reis. Zij zijn er niet alleen voor de vliegveiligheid en de bediening, maar dragen ook zorg voor een fijne, gezellige sfeer aan boord.

4. Rust uit tijdens je intercontinentale vlucht

Een deel van de reis dimmen we de ramen van de Boeing 787 Dreamliner (het toestel dat vliegt op intercontinentale bestemmingen) om je wat rust te gunnen. Zo kan je lekker dromen op de Dreamliner en vliegt de tijd voorbij. Vergeet niet af en toe naar buiten te kijken, want de wereld van boven is heel mooi.

Meer weten over hoe je goed voorbereid op vakantie gaat? Lees dan mijn blogs over slimme handbagagetips en tips om een jetlag te vermijden. Twijfel je of je alles hebt klaargezet wat mee moet op reis? Hier vind je de checklist van TUI die je kan gebruiken bij het inpakken.

Goede reis!

Luchtkusje,

Miss van Os

Lees meer over: Achter de schermen   Vliegen  
Gerelateerde verhalen