Je kinderen feilloos op de foto: 5 x zo doe je dat

Op Instagram zie je ze altijd voorbij komen: de mooiste vakantiefoto’s met de meest geweldige uitzichten. En prachtige gezinnen in de branding waar iedereen breeduit lacht in de camera. Maar in de praktijk is dat niet zo makkelijk. Zeker niet met kinderen. Vooral onze oudste maakt het ons erg lastig als ik weer eens een poging waag. Met haar 3,5 jaar wil ze gewoon niet op de foto en als ze dan toch een keer kijkt steekt ze vaak haar tong uit of trekt ze een gekke bek. Dus postte ik op Instagram mijn familievakantiefoto-dilemma en kreeg ik tientallen tips met één algemene deler: omkopen met ijs. Dus de állerlaatste avond van onze bijna drie weken durende vakantie is dat wat ik deed. Zo graag wilde ik op z’n minst één leuke vakantie foto van ons allemaal. En mijn perfecte foto? Het was een heel gevecht, maar ik heb ‘m!

1. Houd rekening met het licht

’s Ochtends vroeg of aan het einde van de dag is het licht op z’n mooist en heb je geen last van lelijke schaduwen (of knijpende ogen).

2. Zorg voor een fotogenieke achtergrond

Ga de natuur in, het strand op, zoek een palmboom op of een andere mooie achtergrond.

3. Laat je kinderen iets doen

Spontane foto’s zijn vaak het leukst en dit werkt ook het makkelijkst. Dus ga lekker schelpen zoeken op het strand en maak tijdens het spelen gewoon 100 foto’s. Dan heb je zeker een paar voltreffers. Of zoek iets wat zij leuk vinden om te doen zoals bijvoorbeeld schommelen.

4. Zorg voor props

Het klinkt overdreven maar een ijsje, kokosnoot, croissant, een groot stuk watermeloen, stylish coffee of cocktail voldoen al. Vaak is een foto waar je ‘iets doet’ leuker dan gewoon ergens statisch zitten of staan.

5. Kies het juiste moment

Soms hebben kinderen gewoon geen zin. Ze hebben trek of slecht geslapen en dan moet je het gewoon vergeten. Dus ga na het slaapje het strand op voor foto’s of na het ontbijt zodat iedereen nog uitgerust en vrolijk is.


Meer inspiratie opdoen? Droom weg op Instagram met de mooiste vakantiefoto’s.


Dus wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken en ze omkopen zie je niet zitten? Zorg dan dat ze geen idee hebben van het feit dat je foto’s maakt en val ze er in ieder geval niet mee lastig. Laat ze lekker over het strand rondrennen of spelen als de zon langzaam ondergaat. En zo tegen het licht in zie je alleen een silhouet en maakt het dus niet uit of er eentje aan het klieren is of een gekke bek trekt. Niemand die het ziet ;-). Zelf op de foto met de kids? Met deze tips laat je jouw man de perfecte foto maken. Good luck!

Lees meer over: Achter de schermen   Thailand   Travel hacks  
Gerelateerde verhalen