Julie Van den Steen tipt: 5 x must-do’s voor Ibiza

Ibiza is een van mijn favoriete vakantieplekken. Dit Spaanse eiland was al enkele keren mijn vakantiebestemming, dus het voelt wat thuiskomen voor me. Niet alleen voor de leuke feesten, maar Ibiza is ook ideaal om tot rust te komen en het hoofd leeg te maken. Waar je dan moet zijn? Ik, Julie Van den Steen, geef je mijn 5 must-do’s voor je vakantie Ibiza.

1. Auto huren (must!)

Ibiza is 50 km lang en 20 km breed, dus geen erg groot eiland. Toch liggen heel wat plekken wel ver uit elkaar. Een auto geeft je dus heel wat vrijheid op Ibiza. Op die manier ontdek je kleine dorpen en verborgen stranden waar je ongestoord zont, en geniet je van de rust die Ibiza biedt.

2. Los Enamorados

Een restaurant én hotel waar ik al jaren naartoe ga, al is het maar om mijn ogen uit te kijken op de meest prachtige zonsondergang van het eiland of de eclectische inrichting binnen. Extra voordeel: er is een vintage winkel binnen. En ook: als zelfs de toiletten zo mooi zijn ingericht dat je er naartoe wil verhuizen, weet je dat je goed zit.


Lees ook: Ibiza voor foodies: dit zijn de beste restaurants op Ibiza.


3. Experimental Beach

Een van mijn favoriete plekken om te zonnen en een lekkere cocktail te drinken is Experimental Beach. Niet alleen is er een zalig strand, maar ook een restaurant met heerlijk eten. In het restaurant zit een leuk klein winkeltje om even binnen te snuisteren. Prachtige zonnebril gescoord daar!

4. (veer)Boot naar Formentera

Hoewel Ibiza op zich een wondermooi eiland is, sta je op slechts een half uur varen aan nog meer prachtige baaien en witte stranden. Ik heb het natuurlijk over Formentera. Vanuit Ibiza koop je een 1-daags retourticket en ga je zo de boot op. Als je lang genoeg op Ibiza verblijft, moet je dit zeker eens doen.

5. Shoppen in Santa Gertrudis en La Paloma in San Lorenzo

Santa Gertrudis is een super gezellig stadje waar je traag rondloopt en leuke winkels binnenwandelt tussen een koffie of een fris drankje door. Leuke déco-spullen en bohemian hebbedingen a volonté.

Natuurlijk is het ook erg leuk om gewoon te ontspannen in je hotel. Ibiza heeft zoveel opties om uit te kiezen van hotel tot appartement of huis. Ik verbleef in Invisa Cala Verde, een helemaal vernieuwd hotel in Playa Figueral. Het hotel ligt echt vlakbij het strand en je hebt een erg mooi uitzicht over de baai.

Ben je op zoek naar nog meer leuke tips voor Ibiza? In deze blog tippen we de leukste hippiemarkten van Ibiza. Liever relaxen op het strand? Ook de tien mooiste stranden van Ibiza zochten we voor je uit.

Lees meer over: Europa   Hotspots   Ibiza   Spanje   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen