Kaapverdië: 5 redenen waarom je hier ook mét kinderen tot rust komt

De herfst was in het land, maar de zomer nog niet uit ons hoofd. Dat we van zon, zee en strand houden zal niet verbazen. Dat de Kaapverdische eilanden vooral dat te bieden hebben, bleek tijdens gure Belgische dagen een schot in de roos. En zo zaten we sneller dan verwacht in een TUI blauw vliegtuig richting Sal. Waarom rust hier zo vanzelfsprekend is?

1. Omdat het ruisen van de zee nooit ver weg is

Op een eiland is de zee altijd vlakbij. Als je de kustlijn van Sal volgt, ben je op nog geen drie uur helemaal rond. En die kustlijn is met haar witte zandstranden in het zuiden, zwarte lavarotsen in het westen en goudgele woestijnheuvels in het oosten prachtig divers. In het westen is de zee te onstuimig om pootje te baden, maar aan de andere kant van het eiland wandel je meters in zee. Het water is er warmer en bij Shark Bay spot je citroenhaaien. Bij eb zwemmen de babyhaaien gewoon tussen je voeten. No worries, ze zijn zo mak als lammetjes. Al dacht Elodie daar anders over.

2. Omdat de stilte van de woestijn oorverdovend is

Op vakantie trekken wij er graag op uit. En op Sal betekent dat kilometers en kilometers zand en droogte. Als je van rust houdt is het de woestijn waar je moet zijn: alleen op de wereld. Stiller is het nergens. Als je kinderen hun kelen openzetten (en dat kunnen ze als de beste) dempt het grote niks hun geschreeuw. Wij houden ontzettend van die ruige leegte, al is het maar om nogmaals te beseffen hoe nietig we zijn. Zo kom je nadien met hernieuwde energie weer aan in je all-in resort waar je extra geniet van die cocktail in je hand terwijl je kinderen zich ook daar de longen uit hun kleine lijfjes schreeuwen van plezier.

3. Omdat je er de all-in resorts voor het uitkiezen hebt

Het moment dat je voeten de grond raken en je het Portugese accent van de luchthavenmedewerkers hoort, voel je dat het qua levensritme wel goed zit hier. Op Ilho do Sal heb je verschillende soorten all-in resorts. Van super strak zoals RIU Palace Santa Maria tot authentieke charme in Riu Funana, waar wij verbleven. Wil je een ruim opgezet resort met een ontspannen sfeer, dan is het Sol Dunas iets voor jou. En voor kleinschaligheid en een persoonlijke touch, ga je naar Morabeza. Één ding is zeker: er wordt hier goed voor je gezorgd.

4. Omdat vriendjes maken er piece of cake is

Het was herfstvakantie, er was een zwembad en… er waren veel kinderen in het hotel. Omdat Bas nogal sociaal is aangelegd, had hij al kennisgemaakt met de zwembadburen nog voordat ik een handdoek op de zetel had gelegd. Met Elodie in hun zog, speelden de jongens op elk vrij moment van de dag in het water. Elke ouder weet dat je je pas volledig kan ontspannen als je ziet dat de kinderen de tijd van hun leven hebben. En dat kan hier op Sal vooral ook dankzij het ideale klimaat met veel zonneschijn en warme temperaturen het hele jaar door.

5. Omdat er naast family-time ook tijd is voor us-time

We kennen het allemaal: in het dagelijkse leven rennen we elkaar wel eens voorbij. Met drukke jobs die veel van ons vragen, een huishouden dat we draaiende houden en we zijn niet de enigen die een privétaxibedrijf kunnen openen met als voornamelijke klant: de kinderen en hun vriendjes. Ik zei het al: vriendjes maken is piece of cake in zo’n resort. En dat geeft je het gevoel hebben dat je af en toe kinderloos bent, want ze zitten bij vriendje A of vriendje B, ze gaan naar de miniclub of je ziet ze vanaf een afstand genieten in het zwembad. Dat zijn de momenten dat je tijd hebt voor een écht gesprek. Een volwassenengesprek dat voor een keer niet doorspekt is met afspraken en herinneringen wie wat zal doen. Wil je een zon en zen? Dan heb je bij deze een ideale optie gevonden!

Naast een rustige vakantie kan je op Sal ook avontuur en actie beleven met je kids.

Lees meer over: Afrika   Familie   Hotspots   Kaapverdië   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen