Kerst in Kopenhagen: dit wil je een keer meemaken

Minder bekend, maar heel romantisch. Dat zijn de kerstmarkten is de Deense hoofdstad Kopenhagen. Kerst is in de stad van Hans Christian Andersen letterlijk sprookjesachtig. Niet voor niets draagt de populairste kerstmarkt in Kopenhagen zijn naam. Hier proef je Gløgg en Rød Pølse, de Deense versies van Glühwein en hotdogs. En kerstshoppen? Dat doe je in de designershops van de Strøget. Lees hieronder onze tips voor een sprookjesachtige kerst in Kopenhagen.

Bijzonder overnachten in Kopenhagen

Trek voor een bezoek aan Kopenhagen met kerst in ieder geval een lang weekend uit. Want de highlights van Kopenhagen mogen dan op loopafstand van elkaar liggen, er is zoveel te zien dat je al snel tijd te kort komt. Bijzonder overnachten doe je in hotel Copenhagen Strand, een voormalig pakhuis. Hier komen elegantie en historie samen. En dat direct aan het water. Op een steenworp afstand vind je in deze maanden de kerstmarkt van de Nyhavn met kerstkraampjes en verwarmde terrassen.

Winterwonderland in Tivoli

Je kersttrip naar Kopenhagen is niet compleet zonder een bezoek aan Tivoli. In dit attractiepark waan je je vanaf half november tot eind december in een sprookjesachtig winterwonderland. Besneeuwde kerstbomen met twinkelende lichtjes. Kraampjes die uitpuilen met romantische kerstdecoraties en waar de geur van warme chocomelk en Deense kerstkoekjes je tegemoet komt. Op z’n mooist is Tivoli in het donker. Vanuit de 80 meter hoge Star Flyer zweefmolen zie je het hele park. Tip: koop de toegangstickets vooraf zodat je niet in de rij hoef te staan. Houd er wel rekening mee dat je voor de attracties in Tivoli apart betaalt. Per attractie ben je zo’n 4 tot 12 euro kwijt. De entreeprijs voor Tivoli zelf ligt rond de 16 euro.

Nytorv: kerst met Hans Christian Andersen

Op zoek naar dé kerstmarkt van Kopenhagen? Kerst wordt bijna niet Deenser dan op de Hans Christian Andersen kerstmarkt. Met kraampjes vernoemd naar de sprookjes van deze beroemde Deense verhalenverteller. Vanaf het centrale plein wandel je ook zo naar de langste autovrije winkelstraat van Europa, Strøget, om de laatste designer-kerstinkopen te doen. Als je budget het toelaat natuurlijk. Hoe dan ook, de versierde etalages van de warenhuizen en de kerstverlichting alleen al zijn een attractie op zich.

Kerstsfeer vanaf het water

Loop je net voor klokslag 12:00 uur nog even langs paleis Amalienborg om de wissel van de wacht mee te maken? Want kerst of geen kerst, het koninklijk paleis is een van de bekendste bezienswaardigheden van Kopenhagen. Over sightseeing gesproken; vergeet ook de Rundetaarn niet. In deze middeleeuwse ronde toren vind je de oudste sterrenwacht van Europa. Of stap aan boord van een rondvaart door Kopenhagen. Want vanaf het water ziet Kopenhagen in kerstsfeer er weer heel anders uit.

Kopenhagen biedt je een bijzondere, en bij velen onbekende, kerstervaring. Helemaal in Deense stijl. Maar er zijn nog veel meer bijzondere kerststeden. Beleef de decembermaand bijvoorbeeld zonder trui en winterjas in Valencia.

Lees meer over: Actie!   Denemarken   Europa   Kopenhagen   Samen weg  
Gerelateerde verhalen