Kerstmarkten bezoeken tijdens een klassieke kerst in Keulen

Advent is de tijd van kerstmarkten, en deze traditie is nergens zo levendig als in Keulen. Tijdens de laatste twee maanden van het jaar is de hele stad versierd en staat alles in teken van kerst. Sowieso staat Keulen bekend om het prachtige centrum van deze historische stad. In deze blog zetten we de leukste en meest bijzondere kerstmarkten, winterse activiteiten en bezienswaardigheden in Keulen voor je op een rij.

De leukste kerstmarkten van Keulen

1. De ultieme wintertip: de kerstmarkt bij de Dom

Om maar direct met de grootste en meest spectaculaire kerstmarkt te beginnen: de kerstmarkt bij de Dom van Keulen is echt een topper. Bij aankomst op de markt weet je meteen dat je goed zit. Het welkomstcomité bestaat uit de imposante gotische kathedraal aan de ene kant en een enorme kerstboom vol fonkelende lampjes aan de andere kant. Tel daar de vrolijk versierde kramen vol snuisterijen en heerlijke hapjes bij op en het is duidelijk waarom deze markt elk jaar zo veel bezoekers trekt.

2. Kerst Ahoy!

Vlak bij de Rijn en het Imhoff-Schokoladenmuseum bevindt zich de Hafen-Weihnachtsmarkt; een kerstmarkt met een nautisch tintje. Hier zijn enorme schepen tot aan de mast toe versierd met lampjes. Kijk niet raar op als er tussen alle traditionele kerstliedjes door ineens een zeemanslied wordt ingezet. Verder zijn er ruim 70 kraampjes met veelal handgemaakte snuisterijen om uren langs te slenteren. Tip: sluit het bezoek aan de markt af met een warme chocomelk bij het Chocolat Grand Café. Hier serveren ze allerlei bijzondere chocoladecreaties, de een nog lekkerder dan de ander. Zoals warme chocomelk met tabasco, tequila, rum en slagroom… lekker!

3. Ontdek de magisch mooie Engeltjesmarkt

Een andere kerstmarkt die niet overgeslagen mag worden is de Engeltjesmarkt op de Neumarkt. Overal staan schattige, rijkelijk gedecoreerde kraampjes die op kleine houten huisjes lijken. En in de bomen hangen lampionnen in de vorm van sterren die de markt een sprookjesachtig gevoel geven. Als het niet zo leuk zou zijn, is het bijna kitscherig te noemen… De Engeltjesmarkt is kleiner dan de kerstmarkt bij de Dom en die bij de haven, maar dat maakt ‘m juist zo gezellig en knus. Ook fijn: door de centrale ligging loop je zo door naar de grotere winkelstraten. Wel praktisch als er nog wat leuke kerstcadeaus gescoord moeten worden. Bovendien is het maar een klein stuk wandelen vanaf het centraal gelegen hotel. Ideaal toch?

Sightseeing hotspots tijdens de winter

Kerstmarkten zijn niet de enige reden om in de gezelligste tijd van het jaar een citytrip naar Keulen te maken. Op deze bijzondere locaties kom je helemaal in de stemming voor de feestdagen.

1. Glühwein drinken in de hipste wijk van Keulen

Over kerstcadeaus gesproken: de leukste wijk om te shoppen tijdens een citytrip in Keulen is Belgisch Viertel, een hippe wijk met veel toffe conceptstores en leuke koffie- en eettentjes. Ideaal om lekker rond te snuffelen wanneer het buiten koud is. Een andere manier om warm te blijven in Keulen: een dampende tas glühwein drinken. Een leuke bijkomstigheid is dat je bij veel kraampjes de tas mag houden. Veel Keulenaren sparen de tassen ook. Een leuk souvenir voor thuis!

2. Betoverend mooi: de Dom

Een sightseeing hotspot die toch benoemd moet worden, is het meest iconische bouwwerk van Keulen: de Dom. Misschien niet heel origineel, maar een bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal mag gewoon niet ontbreken tijdens een bezoek aan Keulen. De prachtige glas-in-lood-ramen komen extra goed tot hun recht tijdens de winterperiode wanneer de lampjes van de kerstmarkt door het glas schijnen.

3. Romantiek op de Hohenzollernbrücke

Ook bijzonder in Keulen is de Hohenzollernbrücke over de Rijn. Niet alleen omdat het een behoorlijk indrukwekkende constructie is, maar vooral door wat er aan de ijzeren rails hangt. Langs het wandelpad hangen namelijk ontelbaar veel ‘love locks’: slotjes die door koppels aan de brug zijn vastgemaakt om hun liefde te bezegelen. Romantisch toch? Hierdoor is de hele reling van de brug een bijzonder en kleurrijk tafereel. Boek een Segway tour en verken de stad op een originele manier. Vergeet niet om een slotje mee te nemen. Aan het eind van de brug is nog genoeg ruimte om deze op te hangen.

Heb je door deze tips zin gekregen in een winterse citytrip naar Keulen? Boek gemakkelijk een citytrip Keulen bij TUI en verblijf in een comfortabel hotel vlakbij de gezelligste kerstmarkten en de leukste hotspots. Liever een churro dan een curryworst eten op een kerstmarkt? Lees dan het blog over kerst in Valencia. Alvast fijne kerstdagen, ho ho ho!

Lees meer over: Citytrips   Duitsland   Europa   Hotspots  
Gerelateerde verhalen