8 x de leukste kindvriendelijke stranden op Rhodos

Beeld je eens de perfecte zomervakantie in. Wat hoort er voor jou allemaal bij? De kans is groot dat je je dan in gedachten op een zonovergoten strand bevindt. Zand tussen de tenen, het ruisen van de zee op de achtergrond… We snappen het! We brengen onze zomers maar al te graag op het strand door, de ultieme plek om zomerherinneringen te maken. De mooiste stranden? Die vind je ongetwijfeld in Zuid-Europa, met diepblauw water en temperaturen die een duik bij zonsondergang toelaten. Daarom gingen wij tijdens onze vakantie op Rhodos voor jou op zoek naar de mooiste stranden. En of we die gevonden hebben…

1. Kopria Beach

Geniet je er ontzettend van als je een plekje ontdekt waar bijna enkel de lokale bevolking komt zonnen? Noteer dan Kopria Beach, een te ontdekken parel aan de westkust van Rhodos. Er is een taverne die uitkijkt over de zee en verder alleen de sappige taal van de Griekse bevolking. Omdat het strand vooral de plaatselijke bevolking aantrekt, is het op zondag vaak drukker en ook in augustus, wanneer alle Grieken vakantie hebben, zal het drukker zijn dan normaal.

2. Fourni Beach

Achter de bergen, niet ver van het culturele erfgoed van Monolithos, vind je Fourni beach. De weg erheen is op het laatste stuk onverhard maar dan kom je op een keienstrand, verborgen in een baai. Naast een prachtig strand ga je om een drankje of snack in de beach bar. Op het strand kan je ligzetels huren, maar als je écht rustig wil liggen, loop je een beetje verder naar de zijkant van de baai. Een prachtige plek om ‘s avonds de zon in de zee te zien zakken.

3. Prasonisi Beach

Kite- en windsurfers hebben dit strand al jaren geleden ontdekt. En wij deze zomer dus ook. Er staat het hele jaar door een strakke wind die verkoeling brengt, terwijl de zeeën warm genoeg zijn voor uren speelplezier met de kinderen. Zeeën? Juist ja, meervoud! Want op deze plek komen de Egeïsche en Middellandse Zee samen. Afhankelijk van de getijden kan je via een smalle zandstrook het (schier-)eiland Prasonisi bereiken. In de zomer is dat vaker dan in de winter, dan ligt de zandbank bijna de hele tijd onder water. Tijdens ons verblijf op Rhodos is dit ons favoriete strand omdat het enkele dagen wel héél erg warm iss en er hier duidelijk verfrissing te vinden valt. Niet vergeten: zandspeelgoed en (mocht je die hebben) een vlieger. Het strand bevindt zich trouwens in het alleruiterste zuiden van het eiland.

4. Limni Beach

Houd je van het ‘alleen op de wereld’-gevoel? Dan moet je zeker Limni Beach proberen. Dit prachtige zand- en keienstrand met het allerblauwste water ligt aan de westkust van Rhodos en hier is werkelijk bijna niemand. Waarschijnlijk omdat het niet erg makkelijk te bereiken valt: de wegen erheen zijn slechts semi-verhard, maar het is er zo mooi. Ongerepte stranden voor kilometerslange strandwandelingen waarin je hoogstens een verloren gelopen Griek tegenkomt en enkel het geluid van de zee hoort.

5. Kallithea Springs

In het noordoosten van Rhodos vind je Kallithea Beach, een smal zandstrand met enkele tavernes en parasols die je kan huren op het strand. Dat strand lijkt ons wel leuk, maar na een beetje opzoekwerk laten we ons oog vallen op een plek net iets zuidelijker: Kallithea Springs. De oorspronkelijke thermen werden gerestaureerd en leveren sinds kort Insta-perfect foto’s op. Wat nog beter is, is dat de beachbar op het strand ook volledig vernieuwd is en je er voor slechts € 8 een ligbed (drankje inclusief) huurt voor een hele namiddag. Het strand zelf is heel klein, maar aan de rotsen heeft men verschillende trappen geïnstalleerd waardoor je makkelijk in en uit het (kristalheldere!) water kruipt.

6. Saint Paul’s Bay

In de gemeente Lindos heb je een prachtig ingerichte baai waar het heerlijk vertoeven is, Saint Paul’s Bay heet het. Overdag rust je uit op een van de ligstoelen, terwijl de kinderen zich amuseren op het strand. Kijk uit op de in de baai aangemeerde vissersboten en denk al na over wat je ‘s avonds zal kiezen van de menukaart. Het tussen de rotsen gelegen kerkje maakt het plaatje helemaal compleet.

7. Tsambika Beach

Tsambika is een echt familiestrand. Het goudgele zandstrand ligt aan de oostkust van het eiland en heeft veel voorzieningen. Denk aan enkele leuke bars en verschillende watersportmogelijkheden. Er is zelfs een parcours op het water voor echte durvers. Dit strand is gemakkelijk vanuit elk toeristisch centrum te bereiken. Of ga mee met de familievriendelijke TUI uitstap naar dit strand en de Zeven Bronnen, een magische oase op Rhodos. Na een bezoek aan de oase, waar je met je familie vrij rondloopt door de natuur, ga je verder naar Tsambika Beach en geniet je van een verfrissend ijsje.

8. Gennadi Beach

Hoe zuidelijker je op Rhodos rijdt, hoe minder hotels je tegenkomt. In het zuidoosten zijn nog enkele resorts te vinden die kunnen pronken met een lang zandstrand. Delen van Gennadi Beach zijn ondertussen ingelijfd door enkele resorts, maar er zijn ook nog delen die vanop straat te bereiken vallen. Gennadi is een kilometerslang keien- en zandstrand waar je niet zoveel mensen tegenkomt. Met hier en daar een bar of restaurant langs de kant van de weg, heb je ook op dat vlak alles bij de hand.

Heb jij al je favoriete strand gekozen voor je vakantie op Rhodos? Nog meer adembenemende Griekse stranden ontdek je in deze blog.

Lees meer over: Europa   Familie   Griekenland   Rhodos   Strand   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen